Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske 18-åringen hyllas: ”Ett jättedriv”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: ANDY RAIN / STELLA PICTURES / PA
Foto: Paul Currie/BPI/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Anthony Elanga, 18, kan göra debut i Europa League för Manchester United. 

Den fotbollsskicklige supertalangen hyllas nu stort av Ole Gunnar Solskjaer. 

– Han är redo för att spela, säger United-tränaren. 

Elanga, 18, har imponerat stort i Uniteds reservlag den här säsongen. Förra året blev svensken utsedd till den bäste ungdomsspelaren i klubben och för en månad sedan skrev han på ett nytt långtidskontrakt med den engelske storklubben. 

Nu får han mer förtroende – från Ole Gunnar Solskjaer. 

För under torsdagen gästar United spanska Granada på bortaplan och då finns Anthony Elanga med i spelartruppen som har rest ner till Spanien.  

Solskjaer: ”Är en äkta målgörare”

I dag onsdag höll Solskjaer en pressträff där han öste beröm över den 18-årige svensken. Norrmannen menade att Elanga är redo för att spela med a-laget. 

– Han kommer inleda på bänken. Elanga hade otur när han skadade sig och blev borta 2-3 månader eftersom han redan då var på väg att ta en plats i a-laget. Han har mycket kvalitet, snabbhet och är en äkta målgörare. Han har ett jättedriv att utvecklas hela tiden och nu handlar det inte bara om erfarenhet. Han är redo att spela, säger Solskajer.