Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska jättetalangen skriver proffskontrakt

Johan Guadagno.Foto: BILDBYRÅN
Victor Lindelöf och Daniel James.Foto: ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK / ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Han värvades till Manchester Uniteds beryktade akademi i somras.

Och de tror på 17-årige Johan Guadagno.

Den svenske målvakten har skrivit på sitt första proffskontrakt med United, skriver Rich Fay på Twitter.

Under sommaren tog Johan Guadagno steget från Brommapojkarnas ungdomsverksamhet till Manchester Uniteds dito.

Och den engelska jätteklubben är uppenbarligen nöjd med vad de har sett under det senaste halvåret. Under torsdagen rapporterar flera brittiska medier att den svenske målvaktstalangen nu har skrivit på sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Manchester Evening News-journalisten Rich Fay, som bevakar klubben på daglig basis, skriver på Twitter att man har säkrat Guadagno och den holländske anfallstalangen Dillon Hoogewerf.

Den 17-årige målvakten Guadagno är född i Milano och har dubbla pass, men har fått sin fotbollsfostran i Stockholmsklubben IFK Stocksund.

Han har representerat Sverige på ungdomsnivå. I december 2018 lämnade han moderklubben för BP:s akademi, men där blev han bara kvar i ett halvår.

Lämnade BP efter bara ett halvår

BP-ledaren Tommy Söderström, som också är scout för Manchester United, tipsade den engelska klubben om målvaktstalangen.

– Han tränade också lite med A-laget här och jag såg honom i vissa matcher. Han kan gå hur långt som helst. Vi fick inte ens behålla honom ett halvår. Jag hoppas att det går bra för grabben, annars står vi här med öppna armar. Han har viljan för att bli bra, men också ett jäkla mod, sa Söderström i somras till Fotbollskanalen.

1999 tipsade samme Söderström Manchester United om Bojan Djordjic.

– Andra på 20 år. Det är bara roligt. Jag får gnugga vidare och hoppas på att det kommer några till, sa han och skrattade.

 

https://twitter.com/RichFay/status/1243173489642811392