Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svennis stämmer bank på 15 miljarder

Sven-Göran Eriksson hyllar John Terry som precis meddelat att han slutar sin spelarkarriär. Men intervjun kraschas av Roy Hodgson.
Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Sven-Göran Eriksson och Sir Alex Ferguson är två av personerna som nu stämmer banken HSBC på 15 miljarder kronor.

De menar att de blivit utsatta för bedrägeri.

Daily Mail rapporterar att totalt 371 personer gått ihop och stämt den brittiska banken HSBC.

Den brittiska banken utvecklade projektet ”Eclipse Partnership” som skulle hjälpa investerare att tjäna stora pengar genom att köpa rättigheter till olika Disney-filmer. För att vara med i projektet var man dessutom tvungen att ta ta banklån hos HSBC.

”Eclipse Partnership” kraschade dock 2018 – och investerarna förlorade stora summor pengar.

En av personerna som står bakom stämningsansökan är alltså Sven-Göran Eriksson. En annan är tränarlegendaren Sir Alex Ferguson.

”Har ingen ordning”

”Svennis” har tidigare berättat för SportExpressen att han är ”dålig på pengar”. Han hade tidigare en finansiell rådgivare vid namn Samir Khan, som blåste honom på 100 miljoner kronor.

– Jag har liksom ingen ordning, hur mycket det är och var de är. För ett antal år sedan skaffade jag ett bankkonto i Schweiz. Efter två år ringde bankmannen som skulle sköta om mina pengar och sa att han hade tvåhundra klienter, de flesta ringde honom om inte varje dag så varje vecka. Mig hade han inte hört ett ljud ifrån på två år, säger Sven-Göran Eriksson i en intervju från 2017.

– Det är så jag är, jag bryr mig inte. Men jag har förlorat mycket pengar på grund av det också. Tyvärr.

Han har det dock fortfarande gott ställt, efter sin långa och framgångsrika tränarkarriär.

– Jag har så jag klarar mig gott livet ut, och längre. Men jag skulle kunna ha haft mycket mer, säger ”Svennis”.

FRÅN 2017: Sven-Göran Erikssons herrgård är något utöver det vanliga, med bland annat pool, tennisbana och 12 rum! Expressen fick en rundtur.
Expressen träffar Sven-Göran Eriksson 2017. Han berättar om livet efter senaste uppdraget, framtiden och den bästa spelaren han tränat.