Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svennis: "Roy är en riktigt vass manager"

Foto: Clive Brunskill

Roy Hodgson pekas ut som ny förbundskapten för England.

Nu väntar ett av världens tuffaste jobb för 64-åringen.

Vännen och tränarlegendaren Sven-Göran Eriksson vet vilken press en engelsk förbundskapten får utstå - dagligen.

– Det kommer bli bra. Roy är en fantastiskt människa och även en riktigt vass manager, säger Svennis till SPORT-Expressen.

När Fabio Capello lämnade sitt uppdrag som engelsk förbundskapten i februari, med bara fyra månader kvar till EM, seglade Tottenhams manager Harry Redknapp snabbt upp som en trolig ersättare.

Men sedan en tid tillbaka har förhandlingarna mellan Tottenham och det brittiska fotbollsförbundet strandat.

Anledningen är FA anser att Tottenham har en för hög prisslapp (drygt 170 miljoner kronor) på Redknapp.

Roy Hodgson.Foto: Foto: Gareth Copley"Den enda vi pratat med"

Nu har det brittiska förbundet ändrat spår i jakten på en ny förbundskapten. För en tid sedan gav West Bromwich klubbledning sin tränare Roy Hodgson tillstånd att förhandla med FA.

I går bekräftades förhandlingarna, som pågått i hemlighet.

– Roy är den enda tränaren som vi har pratat med och vi planerar att tillsätta inom tidsplanen som vi har satt för oss själva. Nu kommer ytterligare samtal att äga rum, säger FA:s ordförande David Bernstein till BBC.

En av svenskbekantingen Hodgsons närmaste vänner och tillika tränarprofil, Sven-Göran Eriksson, vet vilken press som väntar en engelsk förbundskapten, ett av världens tuffaste jobb.

– Det kommer att bli bra. Roy är fantastiskt människa och även en riktigt vass manager. Vi är som bekant mycket goda vänner och han kan fotboll som ingen annan. Det är bra nyheter.

Varför tror du FA vill ha honom?

– Först och främst är han ju engelsman (skratt) och det vet jag ju att de letar efter, en inhemsk coach. Dessutom har han gjort väldigt bra ifrån sig i alla klubbar han varit i, efter förutsättningarna.

Så du är inte förvånad?

– Nej, nej. I West Brom har han hittat rätt också. Man förstår att FA hör av sig.

Vill ha allt klart den 10 maj

Just nu är det Stuart Pearce som leder det engelska landslaget efter Fabio Capellos avhopp.

Men den 10 maj uppges FA vilja ha EM-planeringen klar.

Landslagsbacken Jonas Olsson, Hodgsons adept till vardags i West Bromwich:

– Det som kan tala till hans fördel är att han är rätt unik som engelsk manager eftersom han har varit tränare utomlands. Sedan är han en bra människa, intelligent. Han är fantastisk på att inspirera spelare, säger han till TT.