Supertavla av Romero – när United kryssade

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Foto: NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / NIGEL KEENE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United bara fick 1–1 i det första mötet av två i Europa League under torsdagen. 

Manchester United-målvakten Sergio Romero tabbade sig rejält och tillät Club Brugge tämligen enkelt göra 1–0.  

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, hamnade i underläge redan efter 15 minuter när Sergio Romero i United-målet stod för en supertavla när han felbedömde en utspark från Simon Mignolet i motståndarmålet. Romeros utrusning tillät Emmanuel Dennis att tämligen enkelt lobba in ledningsmålet för hemmalaget. 

Men innan halvleken var slut hade Manchester United tagit över matchen och i den 36:e matchminuten snodde Anthony Martial bollen från en sovande Brandon Mechele i Brugges backlinje och sprang raka vägen mot mål och placerade enkelt in kvitteringen på sidan av tidigare Liverpool-målvakten. 

I den andra halvleken fick Ole-Gunnar Solskjaer se hans lag trycka på för ett segermål – men utan att lyckas. Matchen slutade 1–1 – ett resultat som ger Manchester United en fördel till returmötet på Old Trafford nästa vecka. 

Lindelöf firade jämnt 

Victor Nilsson Lindelöf var sjuk i söndags och missade därmed 2–0-segern mot Chelsea på Stamford Bridge. Mot Brugge var han tillbaka i startelvan och firade därmed 100 matcher i Manchester United-tröjan med ett kryss i Europa League. 

Nästa match för United är mot Watford på söndag, innan det är dags för returen mot Club Brugge nästa torsdag. 

Alla matcher i Europa League sänds på Dplay