Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangen är klar för PL-klubben

Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA

Den portugisiske supertalangen Fabio Silva, 18, har skrivit på för Wolverhampton. 

Övergången är den dyraste i Wolves historia – och ligger på 400 miljoner kronor. 

Anfallaren har skrivit på ett femårskontrakt. 

Silva, som har tidigare representerat Portugals ungdomslag (från U15 till U19), har skrivit på ett femårskontrakt med Premier League-klubben. Wolves kommer att betala 35 miljoner pund i övergångsumman, vilket motsvarar närmare 400 miljoner kronor. Silva blir därmed dyrast i Wolves historia. 

I Portos U19-lag stod anfallaren för 20 mål på 26 matcher. Succén gjorde att han belönades med en plats i a-laget förra säsongen och a-lagsdebuten kom i augusti 2019. 

”Har gått jättesnabbt”

Det är inte första gången Wolverhampton värvar från den portugisiska ligan. 2019 skrev anfallsstjärnan Raul Jimenez på för klubben efter att ha varit utlånad dit i en säsong. Jimenez kostade närmare 320 miljoner kronor. 

– Vi har följt Fabios utveckling en längre tid nu. Han är en spelare som bara behöver ett par minuter för att sätta avtryck. Hans utveckling har gått jättesnabbt och han har dessutom visat upp sig i Portos a-lag, säger Wolves vd Jeff Shi till klubbens hemsida.  

Wolverhampton inleder Premier League-säsongen den 14 september mot Sheffield United. 

https://twitter.com/Wolves/status/1302280641954881536