Mohamed Salah slog till med ett mål och en målgivande passning. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESMohamed Salah slog till med ett mål och en målgivande passning. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Mohamed Salah slog till med ett mål och en målgivande passning.  Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Det gjorde även Roberto Firmino. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESDet gjorde även Roberto Firmino. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Det gjorde även Roberto Firmino. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Succéduon bakom Liverpools nya seger

Publicerad

Liverpool gjorde processen kort mot Southampton.

Laget behövde bara drygt 42 minuter på sig för att avgöra.

Roberto Firmino och Mohamed Salah visade vägen med varsitt mål.

Liverpool gästade Southampton på St. Mary's Stadium på söndagen. En på förhand tuff bortamatch för de flesta lagen, men Liverpool var kliniska på den sista tredjedelen.

Jürgen Klopps mannar fick en superstart på matchen när Roberto Firmino placerade in 1-0 fint framspelad av Mohamed Salah som snurrade upp försvaret.

Superduon fixade segern

Southampton var inte helt ofarliga. Det bjöds på mycket kamp på mitten där Mario Lemina var framträdande i sin roll. Mittfältaren vann flera dueller som resulterade i farligheter framåt.

Men framför mål var Liverpool det bättre laget. I den 42:a minuten var det dags igen för Southampton att hämta boller ur nätmaskorna. 

Firmino klackade fram bollen till Salah, som sköt in 2-0, stensäkert.

Salah: "Försöker hjälpa laget"

Det blev också slutresultatet i matchen. I och med segern ligger Liverpool bara två poäng bakom Manchester United, som ligger tvåa.

– Jag försöker alltid att hjälpa laget för att vinna. Nu får vi fortsätta till nästa match, säger Salah efter vinsten.

Samtidigt var Virgil van Dijk tillbaka på sin gamla hemmaplan för första gången sedan flytten till Liverpool i januari.

– Jag njöt av att spela här igen. Men jag fokuserade bara på matchen. Det var kul att vara tillbaka eftersom att jag har många fina minnen härifrån, säger han till Sky Sports.

– Jag är glad över segern.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag