Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffilskan i det mållösa stormötet

Harry Maguire greppar Azpilicueta runt halsen.Foto: Viaplay
Azpilicueta gick i marken.Foto: Viaplay
Azpilicueta ville ha straff, men domaren friade.Foto: Viaplay

Det blev mållöst mellan Manchester United och Chelsea.

Detta trots att Chelsea skrek på straff när Harry Maguire tog ett grepp om César Azpilicuetas hals.

– Det var 50/50, så varför inte ta 20 sekunder för att titta på det?, säger en kritisk Azpilicueta efter matchen.

Victor Nilsson Lindelöf fick vara med och hålla Manchester Uniteds första nolla i Premier League den här säsongen.

Hemmamatchen mot Chelsea slutade 0-0 och en av de mest uppmärksammade händelserna i matchen blev en straffsituation i första halvlek.

I den 40:e minuten tog Harry Maguire ett ordentligt grepp om César Azpilicuetas hals men trots att videodomare fanns tillgängliga granskades inte situationen.

– Det är tydligt att han har vänsterarmen runt halsen på Azpilicueta där, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Viaplay.

– Att så där tydligt och rejält hålla om... han vinner ju den duellen ändå. Det är lite riskfyllt att göra det så klart, säger experten Glenn Strömberg.

Cavani debuterade för Man United

César Azpilicueta pratade också om situationen efter matchen. Han fick frågan i Sky Sports om han borde ha fått straff med sig.

– En bra fråga. På planen kände jag ”ja” och jag kände armar runt min hals och mina axlar. Domaren kan ta beslutet och VAR finns, säger Azpilicueta.

Spanjoren tycker det var märkligt att domaren inte granskade situationen. 

– Tv-skärmen finns för att hjälpa honom. Det var 50/50, så varför inte ta 20 sekunder för att titta på det? Jag tycker VAR kan förbättras mycket, säger Azpilicueta.

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer erkände att hans mittback spelade ett farligt spel efter matchen.

– Harry borde kanske inte ha haft sina armar runt honom, säger Solskjaer i Sky Sports.

Några mål blev det inte i matchen men ett glädjebesked för Manchester United var att Edinson Cavani gjorde debut när han hoppade in i början av andra halvlek. Uruguayanen var nära att klacka in bollen med sin första touch men fick lämna planen mållös.

Resultatet 0-0 innebär att Manchester United har sju poäng efter sina fem inledande matcher. Chelsea har nio poäng på sex matcher.