Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stöttas av Mourinho – efter kritikstormen

Kulusevski sätter 1-0 – mot sin gamla klubb
Steven Bergwijn.
Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
José Mourinho.
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA

Steven Bergwijn tvingades begränsa antalet kommentarer på Instagram efter förlusten mot Liverpool – och nu visar Mourinho sitt stöd.

– Han är en av mina grabbar. Punkt, säger tränaren inför matchen mot Leicester. 

Tottenham åkte på en svidande förlust i torsdags i toppmötet mot Liverpool. 

Efter matchen fick 23-åriga Steven Bergwijn begränsa antalet kommentarer på sitt Instagram-konto då han fick ta emot en stor mängd kritik och även kränkningar. 

Snabbt fick den nederländska spelaren stöd i sociala medier av både supportrar och journalister. En av de som uttryckte detta var Football.London-journalisten Alasdair Gold: 

”Jag kan bara inte förstå hur någon skulle kunna göra det här mot honom. Jag tyckte att han jobbade hårt och stod för några riktigt bra löpningar men han kunde inte avsluta de där två chanserna i en tuff match”, skriver han på Twitter. 

”Ger allt han kan för sitt team” 

Liverpool hade majoriteten av bollinnehavet under matchen och Tottenham hade ett par chanser, där bland annat Bergwijn var involverad, men fick tillslut se sig besegrade med 2-1. 

På söndag ställs Tottenham mot Leicester och José Mourinho berättade under presskonferensen inför matchen att Steven Bergwijn har hans fulla stöd.

– Jag vet inte vad jag kan göra förutom att försäkra spelaren om att i den här klubben är vi alltid tillsammans. Vi förlorar, vi vinner och gör jobbet tillsammans. Han har oss och vi har honom. 

– Han är en av mina grabbar. Punkt. Det är ingen poäng för mig att individualisera något. Han är en bra professionell spelare och ger allt han kan för sitt team. 


Svenska landslagsspelaren med supermål 

Klassmål av Ekdal – trycker in bollen från distans