Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Störtade mot döden – nu avslöjas sanningen

Foto: JOE TOTH/BPI/REX / JOE TOTH/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

27 oktober kraschade Leicesterägaren och miljardären Vichai Srivaddhanaprabha i sin helikopter utanför King Power Stadium.

Fem personer omkom i olyckan. 

En ny utredning berättar nu att tragedin berodde på ett tekniskt fel. 

I slutet av oktober skakades den engelska fotbollen av en fruktansvärd olycka en knapp timme efter att Premier League-matchen mellan Leicester och West Ham avslutats. 

Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha lyfte, tillsammans med fyra andra personer, i sin helikopter från matcharenan. Kort därpå började helikoptern rotera och kraschade på parkeringen utanför arenan där den fattade eld. 

Strax därpå kunde den engelska klubben bekräfta att ingen i helikoptern överlevt. 

 

Vichai Srivaddhanaprabha tog sig alltid till och från matcherna i helikopter. Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/REX / ANNA GOWTHORPE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

 

Prioriterat utredningen 

Det har gått lite mer än en månad sedan olyckan och nu har Air Accident Investigation Board (AAIB) offentliggjort sin rapport där det framkommer att ett tekniskt fel ska ha förorsakat kraschen. 

Ett tekniskt fel på helikoptern orsakade den krasch där fotbollslaget Leicesters thailändske ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom, visar en undersökning gjord av den brittiska myndigheten för flygolyckor.

Enligt myndigheten ska pedalerna i cockpit som styr helikopterns bakre rotor ha slutat att fungera.

”Det är en prioritet att utreda den grundläggande orsaken och exakta sekvensen som gjorde att de bakre rotorerna tappad kontrollen, skriver de i rapporten enligt BBC.  

Enligt BBC ska European Aviation Safety Agency ha givit instruktioner om att säkerhetskontrollera alla bakre rotorerna på helikoptrar av modellen AW169s och liknande modeller.

Vichai Srivaddhanaprabha hade som tradition att flyga från hemmamatcherna i helikoptern, som alltid lyfte från fotbollsplanens mittcirkel.