Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stormötet stoppades av rasism från läktarna

Antonio Rüdiger. Foto: Viasat
Efter att spelarna uppmärksammat domaren om vad som pågick stoppades matchen en kort period. Foto: Viasat

Vid tre tillfällen fick speakern på Tottenham Hotspur stadium ropa ut att rasism inte är tillåtet på läktarna. 

Det efter att det uppmärksammats att Chelseaförsvararen Antonio Rudiger utsatts för rasistiska tillmälen från läktarhåll, enligt The Independent.  

– Det är pinsamt, det var väl 1969 som vi landade på månen men folk håller fortfarande på med det här, säger Pontus Kåmark i Viasat. 

Tråkiga scener utspelades i Londonderbyt mellan Tottenham och Chelsea då domaren Anthony Taylor uppmärksammat rasism från läktaren. Enligt The Independent så ska det var Chelseaspelaren Antonio Rudiger fått som fått utstå rasistiska påhopp. 

Speakern tvingades vid tre tillfällen påpeka för publiken att rasism inte hör hemma på läktaren. Strax där innan hade även föremål kastats in på plan mot Chelseamålvakten Kepa Arrizabalaga. 

”Det var väldigt tydligt”

Beteendet på läktaren urartade efter att Antonio Rudiger och Heung-min Son hamnat i en närkamp där den sistnämnda sparkade Chelseaförsvararen. Son blev i sin tur utvisad för farligt spel. Chelsea kunde sedan vinna matchen med 2-0 mot Tottenham. 

Chelseas lagkapten César Azpilicueta berättade efter matchen om hur läget var på plan när de rasistiska påhoppen startade från läktarhåll. 

– Det är väldigt tydligt vad vi ska göra om hör några rasistiska rop. ”Tony” (Antonio Rudiger) kom fram till mig och sa att han hörde ropen mot honom så jag rapporterade det till domaren. Vi känner till det här beteendet och måste få ett slut på det. Jag hoppas att vi kan klargöra vad som hände och att vi utrotar de här problemen så snart som möjligt, enligt BBC.

Ifrågasätter om matchen borde brutits 

Reaktionerna var många efter matchen. 

– Det var chockerande både och utanför planen. Vi hoppas att de här individerna straffas på ett korrekt sätt, säger BBC:s expert Jermaine Jenas. 

Trovärdiga sportkorrespondenten vid AP Rob Harris menar att spelet skulle ha stoppats om det rörde sig om tre händelser av rasism i en match, det enligt Fifas regelverk.  Speakern ropade som nämnt ut tillsägelser om rasism tre gånger, men om det var tre incidenter har ännu inte bekräftats av Premier League. 

https://twitter.com/RobHarris/status/1208817388323561472