Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera Arsenal-spelare i karantän – efter mötet

Manchester Citys tränare Pep Guardiola föredrar att inte spela alls än att spela utan publik. Presskonferensen var innan beskedet att onsdagens match mot Arsenal stoppas.
Arsenals lag under mötet med OlympiakosFoto: SHAUN BROOKS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / SHAUN BROOKS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Evangelos MarinakisFoto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Kvällens Premier League-möte mellan Arsenal och Manchester City skjuts upp.

På sin hemsida meddelar Arsenal att flera spelare spelare har satts i karantän – med anledning av att Olympiakos ägare testats positivt för coronaviruset.

För knappa två veckor sedan ställdes Arsenal mot Olympiakos i Europa League. Under gårdagen kom beskedet att Olympiakos ägare Evangelos Marinakis testats positivt för coronaviruset – något som fick PL-klubben att agera.

”Efter gårdagens nyhet har vi tagit medicinsk rådgivning och spårat alla individer som hade vad riktlinjerna definierar som nära kontakt med honom på matchen för 13 dagar sedan. Som ett resultat av det har vi identifierat att ett antal spelare träffade Olympiakos-ägaren direkt efter matchen”, skriver klubben på sin hemsida.

Risken bedöms som ”extremt låg”

Klubben skriver att bedömningen för att spelarna ska utveckla Covid-19 är ”extremt låg” – men att de följer myndigheternas riktlinjer som säger att alla som kommit i nära kontakt med någon med viruset ska självisoleras hemma i 14 dagar efter att kontakten skedde.

”Som ett resultat av det är spelarna inte tillgängliga för kvällens möte med Manchester City och ligan har därför beslutat att matchen ska skjutas upp”, skriver klubben.

Något nytt speldatum är ännu inte bestämt.

Utöver Olympiakos äger Evangelos Marinakis även engelska Nottingham Forest.

Arsenal och Olympiakos möttes i Europa League den 27 februari. I går bekräftade Olympiakos ägare att han är smittad av coronaviruset.