Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stora skrällar i FA-cupens historia

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tony Rains och Matt Hanlan i Sutton.
Foto: Getty Images

Liverpool-Barnsley 1-2

 16 februari 2008, 5:e omgången


Barnsley-Chelsea 1-0

 8 mars 2008, 6:e omgången

 Division 1 laget chockade hela fotbolls-England genom att först slå ut Liverpool på bortaplan med 2-1. Sedan slog man ut Chelsea på hemmaplan med 1-0. Barnsley var därmed i semifinal där det blev förlust.

 Wrexham-Arsenal 2-1

 4 januari 1992, 3:e omgången

 Wrexham låg sist i lägsta divisionen och ekonomin var slagen i spillror. Arsenal var samtidigt regerande mästare. Hemmalagets Micky Thomas smällde in två mål och sensationen var ett faktum. Wrexham tvingade sedan West Ham till omspel i den fjärde omgången, men förlorade till slut med uddamålet.


Sutton-Coventry 2-1

 7 januari 1989, 3:e omgången

 Ytterligare ett amatörlag som lyckades besegra ett dåvarande topplag från den högsta divisionen. Coventry hade vunnit FA-cupen två år tidigare, men nu såg Tony Rains och Matt Hanlan till att Sutton United skrev ett litet stycke fotbollshistoria.


Birmingham-Altrincham 1-2

 14 januari 1986, 3:e omgången

 Först gav Robert Hopkins Birmingham ledningen. Amatörlaget Altrincham kvitterade, innan Hopkins till slut lyckades slå ut sitt eget lag med ett elegant självmål. 20 år senare bjöd Altrincham in alla Birminghamspelare för att fira den historiska segern. Föga förvånande dök ingen upp.

 Hereford-Newcastle 2-1

 5 februari 1972, 3:e omgången

 Först lyckades dåvarande amatörlaget få oavgjort 2-2 på bortaplan. Med bara åtta minuter kvar av omspelet på hemmaplan ledde Newcastle med 1-0. Tre minuter senare var det kvitterat och i förlängningen gjorde Hereford segermålet.


Colchester-Leeds 3-2

 13 februari 1971, 5:e omgången

 Innan matchen lovade Colchesters manager samtliga spelare en betald semester till något varmt land om man lyckades slå Leeds - som då var en storklubb i Europa. Division 4-laget lyckades med det och mycket riktigt fick de som belöning ta igen sig på en sandstrand vid Medelhavet.


Newcastle-Crystal P 0-1

 12 januari 1907, 1:a omgången

 Många experter hävdar att detta är den största skrällen i FA-cupen historia. Newcastle betraktades som oslagbara på sin hemmaplan och hade inte förlorat på ett år. Det satte dåvarande amatörlaget Crystal Palace stopp för.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ligafotbollen är tillbaka. Sätter du alla 13 rätt?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset