Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peps galna psykbryt – i förlusten mot Liverpool

Fabinhos drömträff gav Liverpool ledningenFoto: VIASAT

Liverpool besegrade toppkonkurrenten Manchester City med 3-1 och ångar på i tabelltoppen. 

Men det var inte en seger utan kontroverser.  

City kände sig snuvade på straff två gånger om – och i slutet av matchen fick tränaren Pep Guardiola ett psykbryt på domarna.  

Det hände grejer redan tidigt i söndagens heta Premier League-möte mellan topplagen Liverpool och Manchester City. 

Fem minuter in i matchen såg bollen ut att ha studsat på Trent Alexander-Arnolds arm i Citys straffområde – men domaren valde att låta spelet fortgå. 

Tränaren Pep Guardiola var rasande vid sidlinjen och signalerade för hands och straff. 

I Liverpools efterföljande anfall kunde Fabinho göra 1-0 med ett kanonskott från strax utanför straffområdet. 

Protester efter målet

Men efter målet blev Liverpool-fansen oroliga. Domaren Michael Oliver lyssnade i sin snäcka, och det verkade som att handssituationen skulle VAR-granskas i efterhand. Oliver möttes av protester från Liverpool-spelarna, och pressades från City-håll. 

Det gjordes ingenting åt den misstänkta handsen, trots att reprisbilder visade hur bollen tog på armen, och 1-0 stod sig. 

Enligt Richard Keys på Bein Sports har Premier League förklarat beslutet att inte i efterhand ge City straff med argumentet att Alexander-Arnold inte hade tillräckligt med tid för att hinna flytta sin arm. 

I stället kunde Mohamed Salah nicka in 2-0 kort senare, efter fint förarbete av Trent Alexander-Arnold och Andrew Robertson. 

Innan dess hade Sergio Agüero haft ett gyllene läge att nicka in kvitteringen till City, på en frisparkssituation. 

Guardiolas psykbryt i slutskedet av matchen

I början av den andra halvleken utökade Liverpool sin ledning till 3-0 genom Sadio Mané och det såg kassaskåpsäkert ut för de rödklädda. 

Men det blev nerv i matchen. Bernardo Silva reducerade för City, som då spelade upp sig och blev farligare framåt. 

I slutskedet av matchen skrek City på straff igen sedan Raheem Sterling spelat bollen på Alexander-Arnolds hand inne i straffområdet. Domaren Michael Oliver viftade avvärjande - och då tappade Citytränaren Pep Guardiola det. 

Han skrek högt ut sin ilska från sidlinjen och gestikulerade vilt mot fjärdedomaren. Han visade upp två fingrar för att signalera att han ansåg att City blivit rånade på två straffar. 

Protesterna ledde till det de brukar: Ingenting, och matchen fortsatte. City pressade på och skadade några halvchanser, men kom inte närmare att hota Liverpool. 

Segern innebär att Liverpool leder ligan åtta poäng före Leicester och Chelsea. City är fyra, nio poäng bakom Liverpool. 

– Fråga domarna, fråga inte mig. Fråga Mike Riley och killarna i VAR-rummet. Jag skulle vilja prata med dem om vår insats, den var så bra. Det var en av våra bästa insatser, säger Guardiola i Sky om de misstänkta straffsituationerna. 

Se de bästa situationerna från Premier League i ”Sportklubben”

Ur ”Sportklubben”: Helgens hetaste situationer i Premier League.