Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor flopp i Östersund – nu visar han ”magi”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Han blev en flopp i allsvenskan. Men i England?

Där verkar Ravel Morrison lyckats betydligt bättre.

– Man såg glimtar av magi där, sade hans tränare Chris Wilder efter Carabao Cup vinsten i förrgår.

Ravel Morrison har haft en intressant karriär. Från att vara en av de största talangerna i sin årskull till att kastas runt i olika lag och inte lyckas få ut sitt spel någonstans.

Men nu verkar det klarna för 26-åringen. Efter att ha misslyckats i Östersund och allsvenskan skrev han på ett kontrakt med Premier League laget Sheffield United.

Under tisdagen spelade han hela matchen i Sheffields 2-1 vinst mot Blackburn Rovers i Carabao Cup. Och blev även utsedd till matchens lirare.

Då öste hans tränare beröm Chris Wilder på honom.

– Han kommer att bli en intressant spelare för oss. En ljusglimt i boxen. Vi måste bara få honom in i sättet vi spelar... men man såg glimtar av magi där.

”Alla för en – en för alla”

Anledningen till att Ravel Morrison har skrivit på ett ettårskontrakt med Sheffield, menar The Athletic, är att det är för att testa honom först. De vill att han ska lära sig att spela på ”rätt sätt”. Enligt dem tolereras inte det egoistiska spelet, utan det är ett lagspel som krävs.

Något som de menar att han utvecklat och gjorde i matchen under tisdagen. Det öppnar även upp för speltid i Premier League – i helgens match mot Chelsea, skriver The Athletic.