Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnornas missnöje – mot egna klubben

Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK / ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: REUTERS

Manchester United har en tydlig policy.

Missar klubben Champions Leagues gruppspel sänks spelarnas löner med 25 procent.

En konsekvens som upprör flera av klubbens stjärnor, skriver The Sun.  

Ole Gunnar Solskjaer såg ut att få ordning på José Mourinhos oreda och Manchester United klättrade snabbt i tabellen.

Men formen mattades av.

Och när Premier League-säsongen summerades i våras stod det klart att klubben slutat på sjätte plats. Något som innebar att det inte blir något spel i Champions League till hösten.

En sportslig missräkning, så klart.

Men också en ekonomisk smäll för spelarna.

I flera år har Manchester United haft en policy som innebär att spelarnas löner sänks med hela 25 procent vid uteblivet spel i den europeiska klubblagsturneringen, något som finns med som klausul i spelarnas kontrakt.

Enligt The Sun ska lönepolicyn vara en av anledningarna bakom målvakten David De Geas tvekan att förlänga med klubben, en följetong som enligt The Telgraph snart får sitt slut då spanjoren väntas skriva på ett nytt sexårskontrakt.

Uppgifter: Man Uniteds spelare upprörda

Men David De Gea verkar inte vara ensam.

The Sun skriver att flera av Manchester Uniteds stjärnor är upprörda över att deras löner sänkts med 25 procent efter förra säsongens debacle.

Den svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf fick upp farten under José Mourinhos sista tid i klubben och har gått från klarhet till klarhet under Ole Gunnar Solskjaer.

25-åringen var en av klubbens få ljusglimtar förra säsongen och är given i Manchester Uniteds startelva invid nye mittbackskollegan Harry Maguire.

Och ”Vigge” ser ut att belönas.

Enligt Daily Express är Manchester United redo att förlänga Lindelöfs kontrakt till 2025 i en minst sagt lukrativ deal.

Tidningen skriver nämligen att kontraktet ska vara värt över en halv miljard kronor och att svenskens veckolön kommer höjas från 870 000 kronor till 1,7 miljoner.