Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans förtvivlan: ”Jag är helt förstörd”

Harvey Elliott i plågor efter Pascal Struijks tackling.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Harvey Elliott.
Foto: MATT WEST/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Struijk (till höger) klappas om efter sitt röda kort.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Harvey Elliott ådrog sig en allvarlig fotledsskada i Liverpools 3-0-seger mot Leeds. 

I natt bad Pascal Struijk om ursäkt på Instagram. 

”Jag är helt förstörd, det var inte meningen att det här skulle hända”, skriver han. 

Samtidigt ger Elliott en ny uppdatering efter att ha blivit utskriven från sjukhuset. 

Harvey Elliott blev i mars 2019 den yngste spelaren någonsin i Premier League när han 16 år och 30 dagar gammal hoppade in i en match för Fulham. 

Han värvades kort därefter till Liverpool och har i år slagit sig in i laget på allvar. 18-årige Elliott imponerare stort under försäsongen med framför allt sina kvicka, tekniska fötter och fick förtroendet att hoppa in i Liverpools premiär mot Norwich. Därefter har han fått starta. 

Men nu väntar uppskattningsvis ett halvår med rehabilitering för Elliott. 

Skräckskadan på 18-åriga talangen

I gårdagens match mot Leeds, som Liverpool vann med 3-0, blev Elliott tacklad bakifrån av Leeds Pascal Struijk. Vid en första anblick såg Struijk ut att ha vunnit bollen perfekt, men Mohamed Salahs omedelbara reaktion gjorde det tydligt att så inte var fallet. 

Spelet avbröts och Elliott, vara fot pekade åt ett håll den inte borde, fick snabbt vård. 

– Jag kunde se resultatet av tacklingen direkt, foten var inte på rätt plats. Det var anledningen till att vi alla var chockade, säger Liverpooltränanen Jürgen Klopp. 

Under gårdagskvällen gav Elliott en kort uppdatering från sjukhuset och Liverpool meddelade att han kommer att opereras i veckan. 

Ursäkten till supertalangen i natt

Nu kommer Elliott med en ny uppdatering. 

”Jag är givetvis förkrossad över det som hände i går mot Leeds. Men jag är samtidigt överväldigad över den kärlek och det stöd jag fått från hela fotbollsvärlden efter min skada. Stort tack till alla som skickat ett meddelande till mig eller min familj, det betyder väldigt mycket”, skriver han på Instagram. 

Elliott fortsätter: 

”Nu är jag fullt fokuserad på att återhämta mig och jag kommer göra allt i min makt för att vara tillbaka på planen så fort jag kan. Jag vet att jag har en otrolig stödapparat bakom mig i Liverpool och tillsammans ska vi ta oss igenom det här.”

https://www.instagram.com/p/CTwX73YKSjq/

Struijk, som fick rött kort för sin tackling, uttalade sig inte efter matchen i går. Men under söndagskvällen skickade han en ursäkt till Elliott på Instagram

”I dagens match hände något som jag inte skulle vilja hände någon. Harvey Elliott, mina tankar är med dig. Jag är helt förstörd, det var inte meningen att det här skulle hända. Jag önskar dig ett snabbt tillfrisknande och hoppas se dig tillbaka på planen snart”. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Engelsk fotboll och miljoner i potten varje vecka.
Hittar du 13 rätt?
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset