Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans beslut – blir sin egen agent

Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Raheem Sterling står utan agent. 

Men Manchester City-stjärnan planerar inte att skaffa någon ny. 

Enligt Daily Mail planerar stjärnan att företräda sig själv vid förhandlingsbordet. 

Agenter och rådgivare spelar en central roll i de flesta fotbollspelares liv - speciellt när det ska förhandlas nya kontrakt med klubbar. 

Men de finns de som går emot strömmen. 

Blir sin egen agent

Manchester Citys Raheem Sterling är en av dem. 

City- stjärnan avslutade sitt samarbete med agenten Aidy Ward tidigare i år och har sedan dess stått utan agent. 

I nuläget planerar Sterling inte att skaffa sig någon. Daily Mail skriver nu att Sterling i stället planerar att sköta sina framtida förhandlingar själv. 

Motivet bakom beslutet sägs vara att stjärnan vill ha större påverkan över sitt eget liv och framtid. Sterling kontrakt med Manchester City går ut sommaren 2023.   

På grund av regler som förbjuder spelare från att officiellt agera som förmedlare har Sterling registrerat en agentur i sin mammas namn. Enligt tidningen för han samtal om att knyta upp fler spelare. 

Inspirerad av De Bruyne

Sterlings beslut sticker ut - men det är inte unikt

Tidigare i vår förhandlade Sterlings lagkamrat Kevin de Bruyne fram ett nytt fyraårskontrakt med Manchester City på egen hand. Kontraktet uppges vara värt över fyra miljoner kronor i veckan.  

Manchester City toppar för tillfället Premier League, 14 poäng före Manchester United. Raheem Sterling har noterats för nio mål på 26 ligamatcher.