Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan i blåsväder: ”Väldigt frustrerad”

Danny Drinkwater är utlånad från Chelsea till Aston Villa.
För bara fyra år sen blev han mästare med Leicester.Foto: DARREN STAPLES / REUTERS BILDBYRÅN
Han fick chansen i landslaget och värvades till Chelsea för 420 miljoner kronor.Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅN
Nu stormar det kring Drinkwater. Bland annat har han varit i klubbslagsmål.Foto: 360TV.
Slagsmålet slutade med att han blev misshandlad och borta från fotbollen i fyra veckor.Foto: PRIVAT.

Han var Premier League-mästare, landslagsspelare för England och värderad till över 400 miljoner kronor.

Sen började problemen.

Fyra år senare kämpar Danny Drinkwater, 30, för att få speltid – samtidigt som det stormar rejält utanför planen.

– Han verkar väldigt frustrerad, säger experten Noel Whelan.

Minns ni Danny Drinkwater från säsongen 2015/2016?

Tillsammans med N’Golo Kanté bildade han ett urstarkt innermittfält i Leicester och de bröt ner motståndare efter motståndare. Till slut stod han med Premier League-pokalen i händerna.

Där och då pekade allting åt rätt håll för Drinkwater.

Han fick chansen i Englands landslag och köptes till slut loss av Chelsea för 420 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt att vara en Chelsea-spelare och jag ser fram emot att vinna många titlar här, förklarade Drinkwater efter att han skrivit på ett femårskontrakt med klubben.

Men äventyret i Chelsea blev inte alls som han tänkt sig.

Avslöjad av övervakningsfilm

Danny Drinkwater skrev på kontraktet i september 2017 och sen dess har han spelat totalt 17 matcher i Premier League. Tolv av dem för Chelsea, en för Burnley (där han var på lån i början av den här säsongen) och fyra för Aston Villa (där han just nu är på lån).

Samtidigt har 30-åringen haft stora problem utanför planen. Under det senaste året har de svarta rubrikerna avlöst varandra.

Den första smällen kom i april 2019. Med alkohol i blodet körde han sin Range Rover rakt in i en vägg. Två passagerare var med i bilen, men som tur var klarade sig alla undan allvarliga skador.

Fem månader senare stormade det igen. På en övervakningsfilm från en nattklubb i Manchester kunde man se Danny Drinkwater skalla (!) en spelare från Scunthorpe United, Kgosi Ntlhe. Enligt The Sun ska bråket ha börjat efter att Drinkwater pratat med Ntlhes flickvän.

Senare samma kväll blev Drinkwater misshandlad och skadade bland annat ligament i fotleden, vilket höll honom borta från spel i fyra veckor.

Men problemen tog inte slut där.

https://twitter.com/threesixtytv/status/1175090327469928449

Skallade lagkompis på träningen

För drygt en vecka sen rök Danny Drinkwater ihop med lagkompisen Jota under ett träningspass i Aston Villa. Stämningen blev rejält uppeldad och Drinkwater skallade Jota, enligt flera brittiska medier.

Lagledningen skickade direkt hem honom från träningsanläggningen och efteråt tvingades han böta två månadslöner.

– Det stämmer att det var en incident på träningen, men det hanterar vi internt, säger Aston Villas tränare Dean Smith enligt Birmingham Mail.

Frågan är vad som händer nu. Blir han kvar i Aston Villa? Eller skickar de tillbaka honom till Chelsea? Finns det ens en framtid för Danny Drinkwater i Premier League?

Experten Noel Whelan, som själv spelade för bland annat Leeds och Coventry, är bekymrad över situationen.

– Det har varit en turbulent säsong för honom. Jag menar, han hade problem redan innan det här, problem som han försökte lägga bakom sig. Men nu bara fortsätter det... det känns inte som att han har hittat sin plats, riktigt. Han verkar frustrerad och det blir dåliga konsekvenser av det, säger Whelan till Football Insider.

Den tidigare Aston Villa-anfallaren Darren Bent tror ändå att det kommer vända för Drinkwater.

– Han har inte direkt gjort det enkelt för sig själv och jag är osäker på om vi kommer få se mer av honom i Aston Villa. Men han är fortfarande tillräckligt bra för att spela i Premier League.