Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan byter nation – sågas för beslutet

Foto: IAN STEPHEN/PROSPORTS/REX / IAN STEPHEN/PROSPORTS/REX/IBL REX FEATURES
Foto: YANG LEI / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: FELIPE TRUEBA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Declan Rice byter landslagstillhörighet från Irland till England.

Nu rasar hans forna supportrar mot supertalangen. 

Declan Rice har fått ett gigantiskt genombrott den här säsongen. 20-åringen har fått förtroende från tränaren Manuel Pellegrini på West Hams mittfält och snabbt målats upp till en av Premier Leagues mest spännande unga talanger.

Och då började frågan om Rices framtida landslagsspel komma på tapeten. Rice är född och uppvuxen i London, men har irländska föräldrar och representerade Irland på ungdomsnivå. Nu har han meddelat att han kommer att byta landslag och spela för England framöver. 

Rice byter till England

”Det här har varit ett extremt svårt beslut och jag trodde ärligt talat aldrig att jag skulle behöva fatta det vid den här tidpunkten i min karriär”, skriver Rice i ett uttalande. 

”Jag köper att vissa irländska supportrar kommer att bli besvikna på grund av mitt beslut och jag förstår att alla har olika åsikter kring reglerna för landslagsspel.”

Flera irländska supportrar har mycket riktigt blivit arga på Rice. Daily Mirror rapporterar att supertalangen har fått motta dödshot på de sociala medierna.

”Det här stinker”

Även före detta spelare har reagerat. Däribland Kenny Kilbane, som själv spelade 110 landskamper för Irland. 

– Fifa måste kolla på de här reglerna, att man kan spela för ett land och sen byta och spela för ett annat land. Jag tycker inte att någon spelare borde få göra så. Det här reducerar reglerna till ett stort skämt. Det här stinker, säger Kilbane i Virgin Media.  

– Att han spelade för oss, kysste landslagsmärket, sjöng nationalsången... det ger mig en bitter smak i munnen. 

 

LYSSNA! Nytt avsnitt av SportExpressens Premier League-podd Kick and Rush!