Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan bryter tystnaden – efter det galna utbrottet

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN REUTERS X06540
Foto: PAUL TERRY VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PAUL TERRY VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Granit Xhaka hamnade i ilsken ordväxling med Arsenalfansen då han blev utbytt i 2-2-matchen mot Crystal Palace. 

Nu väljer Arsenalkaptenen för första gången att kommentera händelsen. 

– Min önskan är att vi ska kunna återfå ömsesidig respekt för varandra, säger han.  

Arsenal har det tungt i Premier League just nu. Laget har åkt på flera svidande resultat och den senaste ligamatchen mot Crystal Palace var inget undantag. 

Arsenal ledde med 2-0, men tappade till 2-2 och tränaren Unai Emery valde att plocka av sin lagkapten Granit Xhaka, en av spelarna som ifrågasatts kraftigast av fansen när det gått tung. 

Xhaka möttes med burop och sarkastiska applåder och svarade med att kupa handen bakom ena örat, skrika ”dra åt helvete” och slita av sig tröjan. 

Xhakas första ord efter scenerna

Xhakas agerande har varit ett väldigt hett diskussionsämne i fotbollsvärlden de senaste dagarna och nu väljer huvudpersonen själv att ta bladet från munnen. 

– Jag ville ge er en förklaring i stället för ett snabbt svar. Scenerna som utspelade sig i samband med mitt byte har rört mig djupt, jag älskar den här klubben och ger alltid 100 procent. Jag har känt att jag inte blir förstådd och de senaste månaderna har återkommande hat sårat mig djupt. Folk har sagt saker som ”Vi ska bryta dina ben, vi ska döda din fru och hoppas din dotter får cancer”. Det har gjort mig upprörd och det nådde en kritisk punkt i när jag hörde allt negativt i samband med mitt byte, säger Xhaka i ett uttalande på Arsenals Twitterkonto

Xhakas ursäkt: ”Reagerade på ett respektlöst sätt”

Xhaka medger trots det han har fått utstå att han anser att han agerade fel i situationen. 

– Jag reagerade på ett sätt som var respektlöst mot de fans som stöttar klubben och mig på ett positivt sätt. Det var inte min avsikt och jag ber om ursäkt om det var så folk uppfattade det. Min önskan är att vi ska kunna återfå ömsesidig respekt för varandra, att vi minns varför vi förälskade oss i den här sporten och går vidare tillsammans, avslutar han. 

https://twitter.com/Arsenal/status/1189985747580936192

Sportklubben analyserar krisen i Arsenal

Jonas Olsson gästar Sportklubben – Så ska Arsenal lösa krisen