Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan: ”Förvånad om han spelar igen”

Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DARREN STAPLES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Chelsea hämtade upp ett 3-0 underläge till 3-3 mot West Bromwich i helgen. 

Ytterbacken Marcos Alonso såg dock delar av upphämtningen från spelarbussen – och fick en rejäl avhyvling av Frank Lampard efter matchen. 

”Det är förvånande om han någonsin spelar för Chelsea igen”, säger en källa till The Athletic. 

Chelsea hamnade i direkt brygga och låg under med hela 3-0 mot West Brom efter trettio spelade minuter.
I paus valde tränare Frank Lampard att göra två byten. Bland annat ersatte han Marcos Alonso – som var direkt inblandad i två av baklängesmålen – med Cesar Azpilicueta. Bytet gav resultat och Azpilicueta spelade fram till Mason Mounts reducering när Chelsea lyckades hämta upp underläget i den andra halvleken. Matchen slutade 3-3. 

Vägrade sätta sig på bänken 

Alonso uppskattade dock inte bytet. Enligt The Athletic ska spanjoren i pausen ha duschat och sedan gått direkt ut från omklädningsrummet och satt sig direkt i spelarbussen. Därifrån ska Alonsos ha sett början av halvleken på sin mobiltelefon för att sedan återvända till läktaren en kvart in i den andra halvleken. 

Alonsos agerande ska ha gjort Frank Lampard rejält upprörd och källor till The Athletic uppger att de aldrig sett tränaren så arg tidigare. 

Skällde ut honom inför laget

Lampard tog upp Alonsos beteende framför spelarna i omklädningsrummet och skällde ut ytterbacken framför förvånade lagkamrater. The Athletic menar att utöver att agerandet ses som själviskt och skadligt för lagsammanhållningen är beteendet beklämmande med tanke på det covid-19-protokoll som gäller kring var spelarna får befinna sig under matchen. 

En källa ska enligt The Athletic sagt: 

– Det är förvånande om Alonso någonsin spelar för Chelsea igen.

Efter matchen valde Lampard att prata om Alonsos prestation i den första halvleken. 

– Om du gör sådana misstag ger du dig själv ett berg att bestiga, säger Lampard enligt the Athletic. 

Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN