Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spreds över världen – nu avslöjas bluffen

Jesse Lingard och Zlatan Ibrahimovic.Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Andreas Pereira.Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic påstås skälla ut två Manchester United-profiler efter noter.

Och klippet sprids över hela världen.

Men nu avslöjas sanningen bakom den virala videon.

 

SE VIDEON LÄNGST NER I ARTIKELN.

”20 matcher, inga mål. Vad i helvete är det? Jag har aldrig hört om något liknande. Vill ni lära er hur man gör mål, kom till min skola så lär jag er”.

Under söndagen publicerade fotbollskontot FutbolBible ett klipp för sina knappa 250 000 följare och de ovanstående meningarna är Zlatan Ibrahimovics. Av klippet att döma är det en Instagramstory från svensken och rubriken lyder: ”Zlatans meddelande till Jesse Lingard och Andreas Pereira”.

Svensken spelade med de båda under sin tid i Manchester United och såväl Lingard som Pereira har haft det blytungt med poängproduktionen under en längre tid.

https://twitter.com/republic/status/1231842661084139520

Klippet har fått stor spridning över hela världen och mängder med virala konton har hakat på FutbolBible, däribland Fox Sports, Caught Offside och Republic - som har drygt 820 000 följare.

”Zlatan hånar Manchester United-stjärnorna Jesse Lingard och Andreas Pereira för måltorkan”, skriver Republic på Twitter. 

Sanningen bakom virala klippet på Zlatan

Nu, tre dagar senare, avslöjas dock sanningen om det virala klippet. Det är sajten GiveMeSport som känner sig nödgad att reda ut hur det egentligen ligger till.

Enligt sajten är klippet ett år gammalt och inte alls riktat mot Manchester United-duon, vars namn uppenbarligen lagts till i efterhand. I originalvideon från 2019, som publicerades av Twitter-kontot 433, skämtade Zlatan Ibrahimovic tillsammans med de nederländska ikonerna Ruud Gullit och Patrick Kluivert med en Philippe Hes.

Vem han är?

En amatörspelare i AFC Amsterdam, i dem tredje reservlagdsserien, som inte lyckades göra ett enda mål för sin klubb under förra säsongen. Trots den uteblivna leveransen på planen fortsatte Hes ha en hög svansföring vid sidan av.

Något som resulterade i att hans lagkamrater kontaktade ett antal fotbollsstjärnor med uppmaningen att de skulle sätta den målsvage Hes på plats. Ronald de Boer, Frenkie De Jong, David Trezeguet och Carles Puyol var några av superprofilerna som ställde upp.

Och så Zlatan Ibrahimovic då.

https://twitter.com/FutbolBible/status/1231477541220864001?s=20