Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Spelar ingen roll om det är en kvinna eller en man”

Foto: MICHAEL REGAN / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sergio Agüero tog assisterande domaren Sian Massey-Ellis på axeln efter att ett domslut gick emot argentinaren. 

Nu förklarar Stefan Johannesson, SvFF:s domarchef, hur domarkåren hade agerat om incidenten hade inträffat här i Sverige. 

– Om domaren upplever att det var nedsättande eller våldsamt så kommer domaren att agera, säger Johannesson. 

Det var i samband med helgens stormatch mellan Manchester City och Arsenal som City-anfallaren Sergio Agüero hamnade i fokus.  

I den andra halvleken gav assisterande domaren Sian Massey-Ellis ett inkast till Arsenal. Agüero blev rejält irriterad och gestikulerade och valde sedan att lägga handen på Massey-Ellis axel – som snabbt bortviftade argentinarens hand. 

Efter matchen har kritiken haglat och och City-tränaren Pep Guardiola fick försvara sin spelare. 

– Sergio är en av de trevligaste spelarna jag har träffat i hela mitt liv. Leta upp problem i andra situationer, sade Guardiola. 

”Mottagaren som bestämmer”

SportExpressen har under måndagen varit i kontakt med Svenska fotbollförbundets domarchef, Stefan Johannesson, som säger att det är upp till domaren att bedöma situationen. 

– Det är upp till domaren skulle jag säga, och utan att ha sett situationen. Om domaren upplever att det var nedsättande eller våldsamt så kommer domaren att agera. Det behöver inte heller vara våldsamt men om domaren uppfattar det som provaktivt eller nedsättande så kommer man agera, säger Johannesson och fortsätter: 

– Det spelar ingen roll om det var en kvinna eller en man. Jag hade inte agerat om en kvinna la sin hand på min axel i samband med en matchsituation. Det viktigaste att tänka på här är att det är mottagaren som bestämmer om det var nedsättande, och om det var det, då agerar man, annars kör man vidare. 

Sergio Agüero kommer inte att anmälas och riskerar därmed inte att straffas. 

https://twitter.com/cityreport_/status/1318195589994188800