Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅNFoto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESFoto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
 Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Sparkas av PL-klubben – efter ilskna utbrottet

Publicerad
Uppdaterad

Evertons beslut att förändra i styrelsen utan att meddela honom gjorde managern Sam Allardyce rasande.

Nu bekräftar klubben att "Big Sam" lämnar det nytillträdda uppdraget som manager för klubben.

– Jag är chockad, besviken och äcklad, säger Allardyce till Daily Mirror. 

I november tillträdde 63-årige Sam Allardyce som manager för Everton. Han ersatte nederländaren Ronald Koeman efter en skrynklig start och Allardyce fick sitt lag göra en ordentlig uppryckning, vilket räckte till en slutlig åttondeplats i tabellen. 

Men nu blåser det inte riktigt lika positiva vindar i Liverpoolklubben.

Under gårdagen meddelade Evertons styrelse förändringar utan att meddela Alladyce.

Det fick engelsmannen att bli topp tunnor rasande.

– Jag är chockad, besviken och äcklad av att klubben inte hade vänligheten att berätta för mig, min sportchef och min stab om förändringarna, säger han till Daily Mirror.

Bekräftat: Sam Allardyce får sparken

Efter ett möte med klubbens styrelse under onsdagen bekräftade klubben att de väljer att göra sig av med Allardyce som manager.

– Vi vill tacka Sam för jobbet han utfört i Everton de senaste sju månaderna. Han kom till oss under en turbulent period och lyckades bringa stabilitet i klubben vilket vi är tacksamma för, säger klubbens nytillträdda vd Denise Barrett–Baxendale på klubbens hemsida. 

– Vi har dock beslutat oss för att han inte längre är en del av våra långsikta planer. Vi kommer presentera en ny manager under sommaren, en process som startar omedelbart. Vi önskar Sam all lycka till i framtiden, fortsätter hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag