Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solskjaers vägran mot den norska tv-kanalen

Foto: GLYN KIRK / REUTERS BILDBYRÅN

Ole Gunnar Solskjaer vägrar att prata med norska tv-kanalen TV2.
Det efter att kritik riktats mot honom i en intervju om Babacar Sarr, en spelare han hade i Molde, som vid flertalet tillfällen anklagats för våldtäkt.
– Solskjaer vill ha en uppriktig ursäkt men vi har inte sett att det finns någon grund för att kunna ge en sådan, säger Vegard Jansen Hagen, sportchef på TV2, till Dagbladet.  

Ole Gunnar Solskjaer vill inte prata med norska tv-kanlalen TV2, det rapporterar Dagbladet. Bakgrundet ska enligt tidningen vara ett tv-inslag som visades den 11 mars i år. 

– Det stämmer att Ole Gunnar Solskjaer inte vill ställa upp på intervjuer med TV2-journalister. Det här har varit en situation sedan i mars och det har inte funnits några tecken på försoning under det halvåret som gått, säger Vegard Jansen Hagen, sportchef på TV2, till Dagbladet. 

I inslaget intervjuade TV2 Kamilla Visnes, en kvinna som är offer i ett våldtäktsmål mot Babacar Sarr. Sarr är en tidigare stjärna i Norges högstaliga och utsågs även till lagkapten när han spelade för Solskjaer i Molde. 

Solskjaer uppges kräva en ursäkt

I intervjun ska Visnes ha sagt att hon är besviken över att Solskjaer valde att tro på Sarr under rättegången. 

Enligt Dagbladet är det kritiken som riktas mot Solskjaer och Molde i intervjun, som United-tränaren reagerat på. Han ska även ha blivit upprörd över att TV2 publicerat en artikel på engelska i ärendet på sin webbplats. 

– Solskjaer vill ha en uppriktig ursäkt men vi har inte sett att det finns någon grund för att kunna ge en sådan, säger Jansen Hagen till Dagbladet som menar att man försökt ha en konstruktiv dialog med tränaren. 

Dagbladet skriver vidare att de har varit i kontakt med Manchester United som väljer att inte svara på om Ole Gunnar Solskjaer krävt en ursäkt eller inte. 

Tv: Zlatans succécomeback efter corona