Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Solskjaers krisåtgärd efter Uniteds svacka

Foto: MAGI HAROUN/REX / MAGI HAROUN/REX/IBL REX FEATURES

Manchester United har tappat fart efter Ole Gunnar Solskjaers succéstart.

Nu ska norrmannen ta till ett krisdrag för att få trenden att vända. 

Ole Gunnar Solskjaer har på det stora hela varit en succéfaktor deluxe sedan han tog över Manchester United från José Mourinho. När han fick tränarjobbet på permanent basis hade han basat över 19 matcher och på dessa vunnit fjorton, spelat två oavgjorda och förlorat tre. 

Men sedan 10 mars har det gått tyngre för norrmannen och hans United. Det har blivit fyra förluster på sex matcher, bland annat dubbla nederlag mot överraskningslaget Wolverhampton i både FA-cupen och ligan.

Solskjaers krisdrag

Enligt The Independent har Solskjaer oroats över de senaste matchernas nedåtgående trend. Han och United-staben ska ha gjort analysen att det intensiva träningstempo som Solskjaer infört har sänkt spelarnas allmänna energinivåer.

I sommar ska man göra utbredda fysiktest för att avgöra hur det står till med Victor Nilsson Lindelöf och resten av United-spelarna. 

”Solskjaer och hans stab känner att spelarnas fysik inte passar ihop med hur han vill spela, och det finns ett missnöje kring hur snabbt hans metoder har resulterat i utmattning och skador”, skriver The Independent. 

I morgon spelar Manchester United sin returmatch mot Barcelona i Champions League. På söndag väntar ligamatch mot Everton.