Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solskjaer slår tillbaka efter klubbens utspel

Foto: MAO / PANORAMIC / MAO / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Foto: HARRY LANGER/DEFODI.EU / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Ole Gunnar Solskjaer ser ut att bli bekräftad som Manchester United-tränare inom kort.

Samtidigt verkar det råda förvirring kring succémannens kontrakt med norska toppklubben Molde. 

Ole Gunnar Solskjaer har gått från klarhet till klarhet i Manchester United. Efter den sensationella 3-1-segern mot PSG i Champions League ligger han på sjutton spelade matcher med endast en förlust. I ligan står United på tio segrar och två oavgjorda sedan norrmannen tog över. 

Solskjaer får sämre lön än Mourinho

Nu rapporterar Daily Mirror att klubbledningen har bestämt att Solskjaer kommer att få chansen på permanent basis. Han ska få ett långtidskontrakt med United och en lön på ungefär 75 miljoner kronor per år. En pikant detalj är att detta är precis hälften så mycket som hans mer namnkunnige föregångare José Mourinho fick i sitt avtal. 

Samtidigt verkar det råda något slags förvirring kring Solskjaers position i Molde, klubben som gick med på att ”låna ut” honom till United. 

Förvirring kring kontraktet

Enligt ordföranden Öystein Neerland räknar man med att Solskjaer återvänder till sommaren.

– Inför jul skrev vi på ett nytt avtal med Ole Gunnar som räcker i tre år, till 2021. Därefter har Ole Gunnar tagit över som tillfällig tränare i Manchester United, ett jobb som varar fram till sommaren. Ole Gunnar är nu anställd i Manchester United och kommer enligt planen att gå tillbaka till Molde efter säsongen, sa Neerland till TV2. 

Men på sin presskonferens inför morgondagens match mot Arsenal gav Solskjaer en helt annan bild av läget. 

– Det var ett kontraktsproblem, man kan inte ha två kontrakt när man är tränare, så Molde-kontraktet revs upp. Jag har kontrakt med Manchester United fram till slutet på juni, säger Solskjaer enligt PA.