Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

United överväger att ge Solskjaer sparken

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Foto: ALESSIO MARINI/IPA/SHUTTERSTOCK / ALESSIO MARINI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det stormar i Manchester United – nu hänger Ole Gunnar Solskjaer löst. 

Enligt ESPN har norrmannen börjat tappa omklädningsrummet. 

Samtidigt rapporterar Manchester Evening News att United nu övervägar att ge Solskjaer sparken.

Det blev en förnedring på Old Trafford under söndagskvällen. Manchester United förlorade med hela 5-0 mot värsta rivalen Liverpool efter ett hattrick av Mohamed Salah. 

Solskjaer var redan inför matchen hårt pressad och tidigare kom det rapporter om att Liverpool-matchen skulle betyda en hel del för norrmannens framtid i klubben. Med facit i hand kan man konstatera att Solskjaers vara eller icke vara som United-tränare hänger nu på en skör tråd. 

Ett dygn senare har det börjat zippra ut information om vad som pågår bakom kulisserna. ESPN skriver att Solskjaer har börjat tappa en del av omklädningsrummet. Det handlar i första hand om det defensiva spelet och hans favorisering av vissa spelare. Att Jesse Lingard, Donny van de Beek och Nemanja Matic fått så lite speltid har fått andra spelare att öppet kritisera hans val när de är på landslagsuppdrag. Vissa spelare ska även vara missnöjda med hans syn på det offensiva spelet då de anser att man borde ha fått ut betydligt mer av frontlinjen. 

Solskjaer fortfarande poppis

Solskjaer ska även ha tappat Cristiano Ronaldos förtroende då han misslyckats med att få ihop en bra kemi mellan Ronaldo och Mason Greenwood. Spelare har tydligt kunnat notera hur båda inte längre passar till varandra, vilket ha lett till en stor frustration hos Ronaldo. Portugisen ska ha även ha klagat på att Greenwood oftast väljer att skjuta istället för att ge Ronaldo en målchans. 

Ole Gunnar Solskjaer är fortfarande populär i spelartruppen, till skillnad från José Mourinho och Louis van Gaal. Problemet ligger i att spelarna inte tror att Solskjaer har kapaciteten taktiskt att mäta sig med andra topptränare som Pep Guardiola, Jürgen Klopp och Thomas Tuchel. De rutinerade spelarna vill ha mer taktiska genomgångar från Solskjaer och hans tränarteam, och där har det brustit. 

Senare under måndagseftermiddag rapporterade Manchester Evening News att Manchester United nu överväger att sparka Solskjaer efter gårdagens fiasko. 

”Klubbens ledning funderar seriöst på att ge Solskjaer sparken redan den här veckan och innan mötet med Tottenham på lördag”, skriver MEN. 

TV: Lukakus uppmaning