Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snor Barçatalangen – för 15 miljoner kronor

Victor Lindelöf och Ole Gunnar Solskjaer.Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Marc Jurado.

Manchester United rustar för framtiden.

Den 16-årige högerbacken Marc Jurado hämtas in från FC Barcelonas omhuldade akademi La Masia. 

United betalar 15 miljoner för talangen, enligt Sport

Marc Jurado skrev på för FC Barcelona som nioåring. Men nu pekar det mesta på att hans tid i klubbens ungdomsakademi är över efter sju år, enligt Sport.  

Marc Jurados representanter och FC Barcelona har nämligen inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt för ytterbacken, och han väntas nu flytta till Manchester United för en övergångssumma på 15 miljoner kronor. 

Högerbacken har setts som en talang med stor potential av ledarna i Barcelonas ungdomsakademi, men den spanska storklubben har inte lyckats övertyga honom att just Barcelona är rätt plats för honom att fortsätta sin utveckling på. 

En annan spelare som gjorde flytten från Barcelona till Manchester Uniteds ungdomsled var mittbacken Gerard Pique. 

Pique lämnade Spanien som 17-åring 2004 för att återvända till Barcelona fyra år senare. Sedan han återvände till Barcelona har Pique vunnit Champions League tre gånger, ligan åtta gånger samt EM och VM med det spanska landslaget.