Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Liverpools smäll: ”Stor besvikelse”

Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK D FULLER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA

Liverpool hade ledningen två gånger om mot nykomlingen Brentford.

Men det räckte inte. 

Pontus Janssons lag kom tillbaka och räddade 3-3 efter en sen kvittering. 

– Att leda två gånger men inte kunna hålla ut är en besvikelse, säger Liverpools lagkapten Jordan Henderson till BT Sport. 

Efter Chelseas och Manchester Uniteds förluster hade Liverpool ett gyllene läge att göra ett litet ryck i toppen av Premier League. 

Men nykomlingen Brentford, med Pontus Jansson i mittförsvaret, visade sig bli en svår nöt att knäcka för Jürgen Klopps lag. 

Ethan Pinnock gjorde 1-0 till Brentford efter en knapp halvtimmes spel - och hans fullträff blev starten på en målkavalkad på Brentford Community Stadium i västra London. 

Diogo Jota kvitterade bara fyra minuter efter Brentfords ledningsmål. Andra halvlek var sedan bara tio minuter gammal när Mohamed Salah gav Liverpool ledningen. Men Brentford kom tillbaka. Knappt tio minuter hann gå efter Salahs ledningsmål innan Vitaly Janelt kvitterade. 

– När vi ledde med 2-1 hade vi ett par lägen att döda matchen. Men det ger dem hopp. Så är fotboll ibland. Vi är besvikna på resultatet, men vi måste ge Brentford beröm också, säger Jordan Henderson. 

Liverpool tappade poäng mot Brentford

Fansen på hemmaläktarna hade knappt hunnit sluta fira innan jättelöftet Curtis Jones gjorde 3-2  till Liverpool med ett långskott som styrdes i mål av en försvarare. 

Då agerade Brentfords tränare Thomas Frank. Dansken plockade ut Christian Norgaard och satte in Yoane Wissa. Det skulle visa sig vara ett riktigt succédrag. 

Wissa hade inte varit på planen länge innan han forcerade in 3-3 efter en rörig situation i Liverpools straffområde. 

Matchen slutade 3-3, och Liverpool går upp i serieledning trots den missade chansen att rycka i toppen. Jürgen Klopps lag är en poäng före Manchester City, Manchester United och Chelsea efter sex spelade matcher. 

– Det var en galen match. De hade bra perioder, men vi spelade väldigt bra, är stabila och jag tror att det var en bra match för de neutrala åskådarna också, säger Brentfords målvakt David Raya. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset