Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka mot rykten: ”Det sista jag vill göra...”

Jürgen Klopp.
Foto: DAVID BLUNSDEN / IMAGO IMAGES / ACTION PLUS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Jordan Henderson.
Foto: ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK / ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Jürgen Klopp och Jordan Henderson är oförstående.

Duon slår tillbaka mot uppgifter om att Jürgen Klopp ska lämna Liverpool efter den senaste tidens fiaskoresultat.

– Vad handlar det om? Vad var ryktena om?, säger Klopp på en presskonferens.

Efter den sanslösa succésäsongen i Premier League 2019/2020 går Liverpool kräftgång i Premier League. Laget har förlorat tre matcher i rad och är 16 poäng ifrån serieledningen om Manchester City vinner sin hängmatch.

Efter förlusterna har tränaren Jürgen Klopps framtid i klubben diskuterats och lösa uppgifter har gjort gällande att han ska få sparken eller lämna självmant eftersom han också haft en tuff tid privat efter sin mammas bortgång. 

Men Klopp själv var oförstående till ryktena på en presskonferens under måndagen.

– Är det att jag ska få sparken eller lämna självmant, eller vad? Vad handlar det om? Vad var ryktena om?, säger Klopp på presskonferensen.

Jürgen Klopp slår tillbaka mot ryktena

Därefter konstaterar Klopp att han inte behöver någon paus.

– Det sista jag vill göra är att prata om privata saker på en presskonferens men som alla vet har jag haft en tuff tid privat. Men vi hanterar det till hundra procent inom familjen. Jag är 53 år och jag har jobbat som fotbollstränare sen jag var 30. Jag kan hålla isär saker och byta fokus, jag går inte omkring och bär på saker. Om jag är privat är jag privat och om jag är på jobbet är jag där, säger Klopp.

Han fortsätter:

– Självklart påverkas jag av saker runtomkring men ingen behöver oroa sig över mig. Det kanske inte ser ut som det eftersom vädret inte är bra, jag är blek, skägget blir mer och mer grått och jag inte sover så mycket så att mina ögon ser ut som de gör, men jag är full av energi. Verkligen. Situationen är en utmaning. Vi vill inte vara i den men det är en intressant utmaning.

Henderson: ”Tyckte ganska bra om ryktet”

Under presskonferensen kommenterade också lagkaptenen Jordan Henderson uppgifter som cirkulerat kring Liverpool, även om han inte tyckte att det var nödvändigt.

– Jag tycker inte ens att jag behöver kommentera något sånt. Någon sitter bakom ett tangentbord och hittar på rykten om tränaren eller omklädningsrummet. Jag behöver inte säga något om det. Det är inte sant.

Han säger att laget skrattar åt vissa uppgifter.

– Jag tyckte ganska bra om ryktet att Robbo (Andy Robertson) och Ali (Alisson Becker) hade slagits. Det fick oss att skratta. Det var ett rykte. Det finns ingen sanning i något av dem.

Liverpool möter RB Leipzig i Champions Leagues åttondelsfinal under tisdagen.