Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår till med sin första fullträff

Foto: IAN WALTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ZAC GOODWIN / STELLA PICTURES / PA

En perfekt förstahalvlek räckte. 

Arsenal besegrade Aston Villa med 3-1 efter Thomas Parteys första mål för klubben. 

– Jag är riktigt nöjd, säger Mikel Arteta i Sky sports. 

Efter två raka kryss tog Arsenal under fredagskvällen emot Aston Villa på Emirates. Hemmalaget var klart bättre och efter 25 minuter tog man också ledningen. Thomas Partey satte sitt första mål för klubben och 1-0 Arsenal var ett faktum. 

Första halvleken led mot sitt slut men i de allra slutsekunderna föll Alexandre Lacazette i straffområdet efter en kapning. Efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Fram klev hete Pierre-Emerick Aubameyang och satte 2-0. 

Klättrar i tabellen

I den andra halvleken satte Emile Smith Rowe spiken i kistan med 3-0-målet efter en vacker kontring och Aston Villa hade inte mycket att sätta emot. Bortalaget reducerade visserligen genom Jacob Ramsey med ett skott som satt i krysset, men närmare än så kom inte Villa och Arsenal vann med klara 3-1. 

I och med resultatet fortsätter Londonklubben att klättra i tabellen, nu är de på plats nio och är i allra högsta grad med i kampen om Europaplatser. 

– Jag är riktigt nöjd. Vårt tempo och hur dominanta vi var, med eller utan boll. Vi trodde på segern hela vägen, även om det var mot svårt motstånd, säger Mikel Arteta i Sky sports. 

Lukakus uppmaning