Mourinho kunde inte tro sina ögon mot Newcastle. Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENSTMourinho kunde inte tro sina ögon mot Newcastle. Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
Mourinho kunde inte tro sina ögon mot Newcastle.  Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
Martial brände flera superlägen. Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHMartial brände flera superlägen. Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Martial brände flera superlägen.  Foto: SIMON MOORE / IMAGO/FOCUS IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

”Skulle inte hända – vi kunde spelat tio timmar”

Publicerad

Manchester United hade kunnat spela i tio timmar utan att göra mål. Det säger Jose Mourinho som var uppgiven efter lagets deppiga insats borta mot Newcastle. 

– Fotbollsgudarna var helt klart på deras sida, sa Mourinho efter matchen. 

När Newcastles ytter Matt Ritchie placerade in segermålet i den 65 minuten innebar det Manchester Uniteds femte förlust i ligan denna säsong. 

United hade emellertid ett stort spelövertag med 13 skott, varav sex på mål. Nu ligger laget 16 poäng efter lokalrivalen Manchester City i Premier League. 

– Fotbollsgudarna var helt klart på deras sida. Det skulle inte hända för oss i dag, sa Jose Mourinho efter matchen enligt BBC Sport. 

Mourinho menade också att Newcastle spelade som djur för att ta deras första hemmaseger sedan oktober månad. 

– Min bedömning är att vi hade kunnat spela här i tio timmar utan att göra mål, sa Mourinho. 

Anthony Martial, Alexis Sanchez och Jesse Lingard var alla stora målsumpare i matchen samtidigt som den debuterande målvakten i Newcastle, Martin Dubravka, stod för en klanderfri insats. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag