Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrällen: Aktuell för United efter succén

Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERST REX FEATURES
Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO / PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES

Manchester Uniteds förstaval är Mauricio Pochettino.

Nu avslöjas deras reservplan.

Premier League-klubben är intresserad av Englands förbundskapten Gareth Southgate, skriver The Telegraph.

Efter katastrofhösten meddelade Manchester United i mitten av december att man sparkat managern José Mourinho. Den förre United-spelaren Ole Gunnar Solskjaer kallades in som en temporär lösning och under norrmannen har Manchester United gjort succé. 

Resultat efter fem matcher?

Fem segrar och 16-3 i målskillnad.

Samtidigt skriver flera engelska medier att klubbens vd Ed Woodward har Tottenhams hyllade tränare Mauricio Pochettino som huvudkandidat att ta över som ny manager i klubben.

Nu kommer troväriga The Telegraph med nya uppgifter kring Manchester Uniteds framtidsplaner. Enligt tidningen ska Pochettino fortsatt vara nummer ett på önskelistan, samtidigt som man är orolig för att argentinaren kommer vilja stanna i norra London.

Reservplanen: Gareth Southgate.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

 

Southgate pekas ut som United-tränare

Den 48-årige engelsmannen tränade Middlesbrough mellan 2006 och 2009 och ledde sen det engelska U21-landslaget under flera år.

2016 flyttades han upp i systemet och tog över som ny förbundskapten för A-landslaget. I somras ledde han England till semifinal i Ryssland – den största VM-framgången sen 1990.

Samtidigt skulle en övergång till Manchester United inte vara helt problemfri. Southgate skrev nämligen nyligen på ett nytt avtal med det engelska fotbollsförbundet som innebär att han ämnar leda landslaget över VM 2022 i Qatar.

Enligt Telegraph är det knappast säkert att han, med det nya kontraktet i åtanke, är sugen på att hoppa på ett annat jobb. Detta trots att tränarjobbet i Manchester United beskrivs som det största man kan uppnå inom engelsk klubbfotboll.

Tidningen skriver också att Gareth Southgates ålder (48) kan tala för ett ”nej, tack” till Manchester United, med motiveringen att han eventuellt tänker sig att det kan komma fler chanser längre fram i karriären.