Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräcksiffror i PL: Rekordmånga fall

Manchester City har fyra fall i truppen.
Foto: CLIVE BRUNSKILL / REUTERS BILDBYRÅN
Manchester Citys manager Pep Guardiola.
Foto: PETER POWELL / STELLA PICTURES / PA

Kurvan pekar uppåt inom den engelska toppfotbollen.

Förra veckan registrerades rekordmånga nya coronafall bland spelare och ledare i Premier League-klubbarna.

Under måndagen skulle Everton tagit emot Manchester City. Men bara fyra timmar innan avspark ställdes toppmötet in efter att flera personer i City testats positivt för covid-19.

Pep Guardiolas mannar är dock inte de enda som drabbats. Faktum är att kurvan inom den engelska toppfotbollen pekar uppåt. 

Förra veckan hade Premier League rekordmånga fall av viruset bland spelare och ledare visar ny statistik. Enligt den återkommande veckorapporten registrerades 18 nya coronafall mellan den 21-27 december, den högsta siffran sedan testningarna inleddes den 1 augusti. Veckan innan det registrerades sex fall i ligan. Totalt har 1.479 spelare och ledare testats.

Enligt regelverket ska spelare och anställda som testat positivt för covid-19 hållas i karantän i 10 dagar.

Rekordnotering av smittade i Premier League

Vilka som drabbats i Manchester City har inte offentliggjorts. Sedan tidigare hålls stjärnorna Gabriel Jesus och Kyle Walker i karantän efter att ha testats positivt. Efter beskedet stängde klubben träningsanläggningen och det är oklart om de kommande två matcherna mot Chelsea den 3 januari och semifinalen i Ligacupen mot Manchester United tre dagar senare kommer kunna spelas. 

Smittan inom Premier League-fotbollen ser heller inte ut att avta. De nya coronafallen i City räknas nämligen inte in i förra veckans toppnotering. Under måndagen meddelade även Arsenal att backen Gabriel drabbats av covid-19 och missar lagets två kommande matcher.

Sedan starten på årets säsong har 131 spelare och ledare testats positivt för covid-19.