Foto: Frank AugsteinFoto: Frank Augstein
 Foto: Frank Augstein

Skandalscenerna när Chelsea krossade City

Publicerad

Chelsea körde över ett reservbetonat Manchester City i FA-cupen med 5-1.

Men segern överskuggades av hemmafansens agerande vid Citys 1-1 mål, när flera mynt kastades från läktarna mot de firande spelarna.

"Det är en skam", skriver BBC-journalisten Phil McNulty på Twitter.

När Chelsea skickade ut ett till synes ordinarie lag i FA-cupens femte omgång mönstrade Manuel Pellegrini ett minst sagt reservbetonat lag på Stamford Bridge.

Spelare som David Silva, Kun Aguero och Yaya Touré ersattes av okändare namn som David Faupala, Bersant Celina och Manu Garcia.

Diego Costa gav Chelsea ledningen efter 35 minuter, men redan i det efterföljande anfallet kvitterade David Faupala för City.

När bortalaget firade den unge fransmannens mål kastades flera mynt mot spelarna från läktarplats.

Tv-bilderna visade hur domaren Andre Marriner plockade upp mynt och kastade dem av planen.

Kan startas en utredning

Om Marriner väljer att ta upp mynten i sin domarrapport är det troligt att det leder till en FA-utredning, som i sin tur kan innebära påföljder för Chelsea.

I paus bekräftade en representant för Chelsea att de skyldiga kommer att stängas av på livstid från Stamford Bridge - om de kan identifieras.

– Det här var en bra insats från Chelsea som fick möta ett ungdomslag. Det här är en torsk som kommer kännas i City, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Chelsea vann matchen med 5-1. Hemmalagets övriga mål gjordes av Willian, Gary Cahill, Eden Hazard och Bertrand Traore.

Kvällens förlust var Citys tredje raka i alla sammanhang. Tidigare har man förlorat mot Tottenham och Leicester, båda i Premier League.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag