Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En man gripen efter skandalscenerna

Inkastade föremål och apgester.

Efter derbyskandalen meddelar Manchester City att den skyldige kommer stängas av på livstid.

Helt rätt, tycker United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

– Han ska inte få se fotboll igen, säger han efter 2-1-segern.

På söndagen rapporterar flera brittiska medier att en man gripits till följd av skandalscenerna. 

När klockan tickade upp mot 70 minuter i derbyt mellan Manchester City och Manchester United gick Uniteds mittfältare Fred ut för att slå en hörna från vänster. 

Det kunde han dock inte göra eftersom flera personer från läktaren började kasta in föremål mot honom och han böjde sig ner efter att ha blivit träffad. Bland annat kastades det in en plastflaska och en tändare.

Efter händelsen kallades ett flertal vakter till kurvan bakom hörnflaggan och Fred kunde återigen gå ut dit och slå hörnan. Flera personer på läktaren sågs då skrika och gestikulera upprört mot Fred. Flera personer på Twitter har också uppmärksammat att en person i publiken ser ut att göra apgester mot Fred.

Bojan Djordjic: ”Stäng av honom på livstid”

Manchester United hade chockat City under den första halvleken och ledde med 2-0 efter mål från Marcus Rashford och Anthony Martial.

Med fem minuter kvar att spela kom den efterlängtade hemmareduceringen genom mittbacken Nicolás Otamendi och City pressade på för en kvittering. Närmast var Riyad Mahrez, som dock fick se Davdi De Gea göra en klassräddning.

Manchester United höll undan och vann derbyt med 2-1.

– Spelplanen skötte de perfekt fram till reduceringen. De gör fler mål, hade fler målchanser och kändes farligare. Riktigt, riktigt bra match av United som följde planen till hundra procent, säger expertkommentatorn Glenn Strömberg i Viasat.

– Jag ska inte säga att det är kört, men jag tror inte att City kan ta ikapp det här nu.

Efter matchen reagerar Bojan Djordjic starkt på reprisbilderna från läktaren. 

– Stäng av honom på livstid, låt honom inte komma in på en fotbollsarena, säger han i Viasat.

– Där är han! Han med den svarta västen. Det kommer blåsas upp det här. Det var ett fartfyllt derby med mycket energi och känslor, men låt det bara var fotboll. Det här hör inte hemma här. Men det finns kameror och förhoppningsvis kommer han inte få sätta sin fot på arenan och se sitt City igen, säger Djordjic.

Citys besked: ”Kommer stängas av på livstid”

Kort efter matchen gick Manchester City ut med ett officiellt uttalande på sin hemsida gällande läktarskandalen.

Där meddelar de att de har tagit del av en video där det ser ut som att en supporter gör apgester under matchen.

”Klubben jobbar tillsammans med Manchester-polisen för att assistera dem i att identifiera alla inblandade individer och annat som de behöver hjälp med. Vi samarbetar också med polisen gällande inkastade föremål. Klubben har en nolltolerans när det kommer till all form av diskriminering och alla som visar sig vara skyldiga till rasism kommer att stängas av på livstid”.

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer är dämpad efter segern. Händelserna vid hörnflaggan kastar en mörk skugga över allt annat.

– Det är oacceptabelt. De fick mynt kastade på sig. Sen är det en inte så intelligent kille som skriker rasistiska saker mot mina spelare. Jag hoppas att City och myndigheterna tar tag i det. Han ska inte tillåtas in på arenorna igen, han ska inte få se fotboll live igen, säger han.

På söndagen rapporterar flera brittiska medier att en man gripits efter matchen. Enligt Sky ska mannen ha gripits på grund av rasistiska påhopp under derbyt. Polisen i Manchester vill vare sig bekräfta eller dementera om det rör sig om personen som syntes på tv-bilderna, men fler brittiska medier - däribland The Sun och Daily Mail - pekar ut honom som den gripna personen. 

Höjdpunkter från matchen