Foto: Clive Mason
 Foto: Clive Mason

Sir Alex: "Vad har hänt med läkarsekretess?"

Publicerad

Phil Jones missade U21-matchen mot Sverige på grund av bältros. Nu rasar sir Alex Ferguson mot förbundskaptenen Stuart Pearce.

– Det var ett samtal mellan vår läkare och deras, samtalet borde inte ha gått vidare, säger United-tränaren.

I veckan krossade Englands U21 Sverige dito med 4-0. Det gjorde man utan Manchester Uniteds Phil Jones, som hade drabbats av bältros och riskerade att missa båda mötena mot Real Madrid i Champions League.

En sjukdom som också bekräftades av U21-förbundskaptenen Stuart Pearce. Det gjorde Manchester United-tränaren sir Alex Ferguson rasande.

– Vad har hänt med läkarsekretessen? Vi är mycket besvikna på det här. FA är en stor organisation och saker kan läcka. Men det här är någonting som vi måste jobba på, säger Ferguson till Daily Mail.

Jones kan spela mot Everton

United-bossen berättar också att Phil Jones inte kommer att missa mötena med Real Madrid, utan att han kommer att vara tillbaka till helgens match mot Everton.

Det kommer också den tidigare skadade duon Ashley Young och Michael Carrick att göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag