Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sir Alex Fergusons oväntade första ord

Sir Alex Ferguson
Foto: SIMON BELLIS / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

Sir Alex Ferguson har vaknat upp ur sin koma och kan tala igen efter hjärnblödningen.

Enligt The Sun var hans första ord en väldigt oväntad fråga till sin son, Darren. 

I lördags kväll lamslogs fotbollsvärlden med beskedet att Manchester Uniteds tränarikon sir Alex Ferguson, 76, förts akut till sjukhus.

”Sir Alex Ferguson har opererats akut i dag efter att ha fått en hjärnblödning. Operationen har gått väldigt bra men han kommer att vara i fortsatt behov av intensiv vård för att kunna återhämta sig så bra som möjligt. Familjen ber nu allmänheten att deras privatliv respekteras", skrev Manchester United i ett uttalande.

Sir Alexs första ord efter koman

Under natten mot tisdagen rapporterade Daily Mail att Ferguson vaknat ur koman och kunde pratade med vänner och familj.

Nu hävdar The Sun att man har fått uppgifter om vad Fergusons första ord var när familjen dök upp på Salford Royal Hospital, där han har vårdats sedan i lördags. 

Ferguson ska ha riktat en fråga till sonen Darren, som tränar League One-laget Doncaster Rovers, som i sin tur spelade en match mot Wigan i helgen.

– Så hur gick det för Doncaster?, ska Ferguson ha frågat. 

– Det är typiskt sir Alex. Han kan inte sluta snacka om fotboll, ska en källa med en insyn ha sagt om det märkliga utbytet.

En av Uniteds största genom tiderna

Ferguson kommer inte att kunna närvara under Uniteds FA-cup-final mot Chelsea på lördag. Däremot ska han ha skämtat om att dyka upp i Kiev när Real Madrid och hans tidigare adept Cristiano Ronaldo möter Liverpool. 

Sir Alex Ferguson är Manchester Uniteds främsta - och en av världens främsta tränare någonsin. Mellan 1986 och 2013 ledde han United till totalt 37 titlar.