Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter i natt: ”Kämpar för sitt liv”

Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JON SUPER / AP
Foto: JON SUPER / AP
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sir Alex Ferguson, 76, har förts till sjukhus och opererats akut efter att ha drabbats av en hjärnblödning.

Nu är den legendariske tränaren nedsövd och kämpar för sitt liv, skriver The Telegraph. 

”Operationen har gått väldigt bra men han kommer att vara i fortsatt behov av intensivvård för att kunna återhämta sig så bra som möjligt”, skriver Manchester United i ett uttalande.

Under lördagen fördes den legendariske fotbollstränaren sir Alex Ferguson akut till sjukhus efter att ha drabbats av en hjärnblödning.

Manchester United bekräftar att Ferguson genomgått en operation. I ett uttalande skriver klubben:

”Sir Alex Ferguson har opererats akut i dag efter att ha fått en hjärnblödning. Operationen har gått väldigt bra men han kommer att vara i fortsatt behov av intensivvård för att kunna återhämta sig så bra som möjligt. Familjen ber nu allmänheten att deras privatliv respekteras.”

https://twitter.com/ManUtd/status/992846759645925376

Sonen stod över match

Enligt Daily Mail hämtades sir Alex Ferguson av ambulans i sitt hem i Cheshire vid 9-tiden på lördagsmorgonen innan han fördes till Macclesfield district hospital.

Tidigare under lördagen missade Fergusons son Darren Ferguson, tränare för Doncaster Rovers, lagets sista match för säsongen på grund av "allvarliga familjeskäl".

”Darren ber att hans privatliv respekteras, och kommer via klubben att komma med en uppdatering någon gång i veckan”, skrev klubben på sin hemsida. 

Under natten till söndag skriver The Telegraph att sir Alex Ferguson kämpar för sitt liv, att han ligger nedsövd på sjukhuset och att hans tillstånd är allvarligt.

En av historiens främsta

76-årige sir Alex Ferguson är en av historiens mest ikoniska fotbollstränare och Premier Leagues mest framgångsrika tränare någonsin.

Han var manager för Manchester United mellan 1986 och 2013, och under de dryga 27 år som Ferguson tillbringade hos den engelska klubben vann man totalt 49 titlar, däribland 13 ligatitlar och två Champions League-titlar.

2013 beslutade han sig för att gå i pension, men har dock trots det fortsatt att vara ett vanligt återkommande ansikte vid Manchester Uniteds matcher.