Siffrorna visar: ten Hag väljer Lindelöf

Victor Lindelöf.
Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN
Erik ten Hag, tränare i Manchester United.
Foto: NTB CODE 20575 / REUTERS BILDBYRÅN

Manchester United värvade Lisandro Martinez från Ajax under sommaren.

Men sett över försäsongen har Lindelöf spelat mest av mittbackarna och trumfar både Raphael Varane och Harry Maguire. 

Samtidigt pekas han ut som en av Erik ten Hags ”favoriter”.

Manchester United har spelat vänskapsmatcher i Bangkok, Melbourne, Oslo och hemma i Manchester. Den enda matchen som Lindelöf ej startat är den sista i ordningen. 

Matchen mot Rayo Vallecano, som spelades i söndags, gick mindre än 24 timmar efter vänskapsmatchen mot Atlético Madrid i Oslo. Därför mönstrades två helt olika elvor i de båda matcherna och Lindelöf valdes att starta mot den spanska storklubben på lördagen.

Har fått en ny konkurrent

Sedan tidigare finns Eric Bailly, Harry Maguire och Raphael Varane i klubben. Nu finns det en till mittback att ta hänsyn till, Lisandro Martinez, nyförvärvet från Ajax. Argentinaren startade mot Rayo Vallecano under söndagen och lovordades för sin insats. 

Men siffrorna talar till Lindelöfs fördel. Den svenske landslagskaptenen har spelat hela 313 minuter under försäsongen. Det är lika mycket som Bruno Fernandes, Fred och Donny van de Beek – och endast målvakten David de Gea har spelat mer, visar en sammanställning av Manchester Evening News.

Tidningen pekar nu ut Lindelöf som en av Erik ten Hags ”favoriter” utifrån speltiden på försäsongen. Enligt samma tidning är det också högst troligt att svensken får en plats i startelvan i premiären, där han väntas bilda backpar med Harry Maguire.

Manchester United startar säsongen mot Brighton & Hove Albion på söndag klockan 15:00. Lördagen därpå blir det svenskmöte med Pontus Janssons Brentford. 

Tv: ”Helt annan nivå” Elanga om att träna med Ronaldo