Foto: Giuseppe Bellini
 Foto: Giuseppe Bellini

Sergio Agüero i bok: "Han var lite galen..."

Publicerad

I Sergio Agüeros nya bok berättar han flera anekdoter om Mario Balotelli. Och Agüero skriver även om den italienske anfallarens speciella förhållande till tränaren Roberto Manchini.

"De svor och skrek åt varandra, men senare var de som far och son" skriver han i boken enligt The Independent.

I Sergio Agüeros biografi "Born to rise" har Mario Balotelli en stor roll. Argentinaren berättar om hur italienaren brukade kasta mat omkring sig och att han ofta hade polisen efter sig när han körde till träningarna.

"Slogs som katt och hund"

Men även Balotellis speciella förhållande till den före detta tränaren Roberto Manchini beskrivs. Enligt Agüero var de som far och son och deras små bråk fick honom ofta att skratta.

"De slogs som katt och hund under träningarna och gick sen av planen med armarna runt varandras axlar. De svor och skrek åt varandra, men senare var de som far och son", skriver han enligt The Independent.

"Det var komiskt"

Agüero berättar också att Manchini brukade vara med och spela på träningarna, och att han då såg till att vara i ett annat lag än anfallaren så att de skulle kunna bråka med varandra.

"Mario brukade säga 'du var skit när spelade... och det var mycket lättare då än nu'. Manchini svarade 'du skulle inte ha kunnat spela varken då eller nu'. Det var komiskt", skriver han i boken.

Argentinaren medger också att han saknar sin gamla lagkamrat, som han spelade med i Manchester City mellan 2010 och 2013.

"Jag saknar att ha honom i närheten för att även om han var lite galen, så var han en stor karaktär att ha i omklädningsrummet", berättar han i biografin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag