Sebastian Larsson kan lämna England

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Francisco Seco

Sebastian Larsson ser ut att vara på väg bort från Sunderland.

Kanske kan det till och med bli en flytt från England.

Mittfältaren utesluter inte att lämna sitt "andra hemland."

– Jag är ganska öppen. Mer öppen än jag har varit tidigare i karriären, säger han till SportExpressen.se.

Sebastian Larsson är hemma i Sverige för att påbörja landslagsåret med två matcher mot Danmark och Belgien. Samtidigt funderar han över sin framtid. Kontraktet med Sunderland har gått ut och snart ska han välja var framtiden finns.

– Det är ingenting klart och så är det alltid. Jag har varit i den här situationen förr även om det kanske inte är lika mycket spelarens marknade som förut. Jag har vetat om det här ett halvår och jag har varit ganska lugn. Jag är fortfarande ganska lugn i det. Sedan vill man ha något klart relativt snart, någonting som man är nöjd med. Sedan får vi se om det blir så, säger han när han pratar med pressen på ett soligt Stockholms Stadion.

Sunderland har gjort klart att de gärna behåller svensken som var viktig när klubben räddade Premier League-kontraktet.

– Jag har aldrig stängt dörren. Det beror på vad samtal ger, vad klubben vill och jag vill. Vi har haft turbulenta två år, men rent socialt och fotbollsmässigt har det varit ett bra ställe att vara på även om det varit upp och ner. Men det betyder inte att jag har skrivit på för dem.

Viktigt val

Samtidigt kopplas han samman med en mängd klubbar. Intresse finns från turkiska storklubbar som Fenerbahce och Galatasaray. Det har även ryktats om italienska Napoli och Lazio. Frågan är om Larsson kan tänka sig att lämna det land som varit hans under så många år.

– Jag är ganska öppen. Mer öppen än jag har varit tidigare i karriären. Samtidigt som jag har varit länge i England och jag trivs otroligt bra i England. Vi trivs socialt och fotbollsmässigt. Jag säger det igen. Det är totalt sett den bästa och intressantaste ligan i världen, tycker jag. Funderar man på att lämna det om chansen finns att stanna så är det rätt svårt. Men jag är ändå öppen. Vi kikar på de alternativ som finns och kommer plocka ut det som känns bäst.

Att valet är viktigt för mittfältaren råder det ingen tvekan om.

– Jag är 28 och jag är inte redo att släppa... fotbollsbiten är fortfarande det viktigaste för mig.