Foto: Nam Y. Huh / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Nam Y. Huh / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Nam Y. Huh / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Robin Alam/Isi/Rex/Shutterstock / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Robin Alam/Isi/Rex/Shutterstock / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Robin Alam/Isi/Rex/Shutterstock / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCKFoto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK

Schweinsteiger vill gärna ha Zlatan i MLS

Publicerad

I dag går Zlatan Ibrahimovic under kniven i händerna på specialisten Freddie H Fu.

På sjukhuset UPMC i Pittsburgh ska svenskens fotbollskarriär räddas.

Och enligt brittiska medier kan svenskens framtid finnas – i just USA.

Han kallas för världens främsta korsbandskirurg, har gjort över 6000 korsbandsoperationer och fått mängder av amerikanska fotbollsspelare att återvända till spel.

I dag ska läkaren Freddie H Fu rädda Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär.

Uppgifter: United kommer inte förlänga

Enligt brittiska Telegraph hörde Manchester United för sig hos svenskens förra klubb, AC Milan, och blev rekommenderade att söka sig till den 66-åringen knäspecialisten som arbetar på sjukhuset UPMC (University of Pittsburgh Medical Center).

Manchester Uniteds tränare José Mourinho vill inte avslöja några detaljer om svenskens operation i en intervju med Sky.

– Han är i USA, och det är det enda som spelar någon roll just nu. Han är i USA för att operera sig och påbörja sin återhämtning, säger Mourinho.

Portugisen har ännu inte velat kommentera svenskens framtid i klubben. Men enligt Daily Mirror har Ibrahimovic redan fått beskedet att hans kontrakt, som löper ut 30 juni, inte kommer att förlängas.

"Zlatan Ibrahimovic vet att det är över", skriver Daily Mirror.

"Han har redan lämnat Manchester United mentalt även om klubben generöst nog har erbjudit honom att genomföra sin rehabilitering på klubbens anläggning."

"Zlatan kan vara excentrisk med flit"

Samma tidning uppger att svensken nu riktar blicken mot att spela sina sista säsonger i MLS, om rehabiliteringen från korsbandsskadan går vägen. Där finns erbjudanden finns från LA Galaxy, Los Angeles FC och möjligen också Montreal Impact. Svenskens förre lagkamrat i Manchester United, Bastian Schweinsteiger, som numera spelar i Chicago Fire hoppas på att Zlatan Ibrahimovic ansluter till MLS efter sin skada.

– Absolut. Spelare som Zlatan är väldigt viktiga för en liga som MLS. Han är en professionell idrottsman och erbjuder verkligen många kvalitéer på fotbollsplanen, säger Schweinsteiger enligt ESPN.

– Han kan vara lite excentrisk och ibland är han det med flit, men som en fotbollsspelare är han en av de bästa jag någonsin har spelat med. Han har en otroligt bra blick för spelet och det har verkligen imponerat på mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag