Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopps syrliga passning efter tunga poängtappet

Sadio Mané firar 1-0-målet.Foto: Viasat
Men det borde inte ha godkänts...Foto: Viasat

Liverpool tappade poäng i mötet med West Ham (1-1).

Detta trots att man fick hjälp av linjemannen – som godkände lagets 1-0-mål.

– Det förklarar hur domaren agerade i andra halvlek, han måste ha förstått att det var offside, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.

Matchen var 22 minuter gammal när Liverpool gick till attack mot West Ham på högerkanten.

Bollen hamnade hos James Milner som hittade Sadio Mané i straffområdet. Mittfältaren var kylig i avslutningsläget och la in 1-0 för serieledarna.

Men borde målet ha godkänts? Nej.

Reprisbilderna visar tydligt hur Milner står offside när han får bollen på sin kant.

– Oj, vilket misstag! Det är en solklar offside, sa Viasats expert Bojan Djordjic och fortsatte:

– Det kommer som en skänk från ovan för Liverpool. Den assisterande domaren står inte i linje men ska inte missa en sådan solklar offside.

Kvitterade med Brolin-mål

Glädjen blev dock kortvarig för Liverpool. Några minuter senare kvitterade West Hams Michail Antonio efter en snygg frisparksvariant som doftade Tomas Brolin i VM 1994.

I matchens allra sista minut fick Divock Origi en jättemöjlighet att bli hjälte för Liverpool – men missade avslutet. Det hade dock inneburit att ligaledarna skulle ha kommit undan med ytterligare ett regelvidrigt mål – reprisbilderna visade att belgaren stod offside när passningen slogs.

Liverpool fick nöja sig med 1-1.

– Vi gjorde ett mål som jag hörde jag offside. Men det förklarar hur domaren agerade i andra halvlek, han måste ha förstått att det var offside i halvtid, säger Jürgen Klopp efter matchen.

West Hams tränare Manuel Pellegrini var stolt över sitt lags insats.

– En komplett insats. Det spelar ingen roll att det blev kryss. Klopp är van att vinna med offside-mål. Han slog Malaga med ett mål som var sju meter offside, så han kan inte klaga på någonting!

Resultatet innebär att toppstriden i Premier League blir tajtare. Nu skiljer det endast tre poäng mellan ettan Liverpool och tvåan Manchester City, som vann mot Arsenal i söndags. För West Ham innebar mötet en viktig poäng i kampen om mittenplatserna i tabellen.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Liverpool – direkt i Messenger