Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen om Klopp: ”Tänkte, vilken egoist”

Klart: Fotbolls-EM skjuts upp
Foto: NICK POTTS / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jürgen Klopp hyllas ofta som världens bästa fotbollstränare. 

Nu berättar hans före detta kollega om tyskens heta temperament. 

– Ibland tänkte man ”vilken egoist!”, säger Frank Zöllner.

Jürgen Klopp är en av världens absolut bästa fotbollstränare och på väg att ta Liverpool till klubbens första Premier League-titel någonsin. Tysken är dessutom känd för att inte direkt hålla tillbaka sina känslor på sidlinjen under match. Nu berättar fysioterapeuten Frank Zöllner, som jobbade nära Klopp i Dortmund om hur han upplevde tränaren. 

– Han är en speciell kille. Det var så många dagar man tänkte ”vilken bra kille!”, men det fanns också tillfällen då man tänkte ”vilken egoist!”, säger Zöllner enligt Goal.

Han berättar vidare om ett tillfälle då mittfältaren Jakub Błaszczykowski kom tillbaka från en landslagssamling med Polen och kände av en muskelskada. 

– Före lagmötet som han ändå skulle vara med på gick jag till Klopp med Kuba (Błaszczykowski) och förklarade läget för honom. Han blev ganska galen, förmodligen för att det var det första han hörde om Błaszczykowskis skada.

Zöllner: ”Bad alltid om ursäkt”

Dessutom säger han att Klopps före detta assisterande tränare Željko Buvač ofta fick be huvudtränaren att lugna ner sig. 

– När han blev galen brukade Buvač dyka upp och säga ”Kloppo, rök en cigarett nu och lugna ner dig!”. Han var en av de bästa assisterande tränare jag någonsin jobbat med. Men Kloppo har alltid haft mod nog att be om ursäkt när han var för hård mot någon.