Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: "RSC ANDERLECHT V MANCHESTER UNI / GERRIT VAN KEULEN/IBL VI IMAGESFoto: "RSC ANDERLECHT V MANCHESTER UNI / GERRIT VAN KEULEN/IBL VI IMAGES
 Foto: "RSC ANDERLECHT V MANCHESTER UNI / GERRIT VAN KEULEN/IBL VI IMAGES

Sanningen bakom Zlatans succébild

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics bild gör succé på Instagram.

Men den är inte hans.

Det är den svenske tecknaren Markus Wikström som ligger bakom.

– Det är otroligt hedrande att Zlatan lagt upp den, säger han.

Under söndagen lade Zlatan Ibrahimovic ut en teckning på sig själv och sönerna Maximilian och Vincent på sin Instagram. 

"The Evolution", skrev Ibrahimovic i bildtexten.

En halv miljon människor har gillat den.

Men det är, föga förvånande, inte 35-åringen som har ritat bilden, det har Umeåkillen Markus Wikström gjort.

– Klart att det känns stort. Zlatan är inte den mest aktiva killen på sociala medier så det känns enormt att han har sett min bild och sen lagt ut den på sitt konto. Han har ju en gigantisk räckvidd på Instagram, säger Wikström.

Tanken med bilden är att illustrera svenskens förmåga att bli bättre med åren, att han går emot evolutionen och blir yngre och yngre.

– Exakt, lite som Benjamin Button. Sen är ju också tanken att visa att arvet går vidare, att hans söner Maximilian och Vincet kopierar hans målgester.

Tecknaren: Inte läge att stämma Zlatan

I originalbilden, som återfinns på Wikströms eget Instagramkonto, finns tecknarens signatur med i vänstra hörnet, bredvid Zlatans sko. Men i Ibrahimovics bild är signaturen borta.

Markus Wikström har inga hard feelings.

– Jag tror definitivt inte att det är Zlatan som ligger bakom. Han har ingen ork till att ta bort min signatur. Det är nog snarare så att någon annan har tagit bort den och sen har den dykt upp i Zlatans flöde. Den har ju fått ganska stor spridning.

Inte läge att stämma skiten ur Zlatan då?

– Haha, nej. Absolut inte. Det är bara hedrande att han har sett min bild och sen lagt upp den, säger Markus Wikström.

https://www.instagram.com/p/BVeaXBsAxDs/?taken-by=iamzlatanibrahimovic
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag