Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen bakom Zlatans knäskada

Foto: ANDREW COULDRIDGE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: LEE SMITH / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för snabbt.

Det erkänner han i en intervju med BBC och säger samtidigt att han gick emot managern José Mourinho vid flera tillfällen.

– Jag blev uttagen i flera matcher men jag sa till honom att: "lyssna, jag är inte redo”, säger han till BBC. 

I april 2017 tog Zlatan Ibrahimovics karriär en otäck vändning.

Under Europa League-mötet med Anderlecht – då svensken spelade för Manchester United – landade han illa och trasade sönder ena knäet.

Det dröjde ända till november innan Ibrahimovic kunde göra comeback på fotbollsplanen då han hoppade in i den oavgjorda matchen mot Newcastle.

I en längre intervju på klubbens hemsida antydde svensken då att knäskadan var allvarligare än vad det rapporterats om – samtidigt som han inte ville berätta hela sanningen.

– Det vill jag hålla för mig själv. Det är väldigt känsligt. Folk tror att det bara var en främre korsbandsskada men det var mer än så som var skadat i knät, sade han till Manchester Uniteds hemsida då.

– Jag har haft en tuff tid. Människor nära mig vet vad jag gått igenom. Men i dag står jag här redo att spela.

Avslöjar sanningen bakom skadan

Efter comebacken blev det ytterligare nio matcher i Manchester United-tröjan – innan flytten gick vidare till MLS och Los Angeles Galaxy.

I en intervju med BBC berättar nu Zlatan Ibrahimovic – för första gången – att han gjorde comebacken efter knäskadan för tidigt.

– Hjärnan kan vara redo. Men knäet var det inte, erkänner han för BBC.

– När jag var redo sa jag till mig själv: jag är inte riktigt där. De hade en Zlatan före skadan, efter den var jag inte redo att vara samma Zlatan.

Han avslöjar också att han gick emot sin manager José Mourinhos vilja vid flera tillfällen innan han gjorde sin comeback.

– Jag blev uttagen i flera matcher men jag sa till honom att: "lyssna, jag är inte redo. Jag vill inte göra dig besviken. Jag har respekt för dig och mina lagkamrater och du får ta ut någon annan som kan göra jobbet bättre”. Jag stod upp för det även om jag är Zlatan, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!