Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Samtliga Arsenal-fans förtjänar en förklaring”

Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA
Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D

Mikel Arteta fortsätter att lämna Mesut Özil utanför Arsenals trupp. 

Nu kräver tyskens agent Erkut Sogut en förklaring till petningarna. 

– Alla Arsenal-fans förtjänar det, säger han till ESPN. 

Mesut Özil värvardes av Arsenal från Real Madrid under 2014 och blev snabbt en av lagets viktigaste spelare, samtidigt som han blev en av de bäst betalda i Premier League. Under säsongen 2015/2016 stod tysken för 19 assist. 

I januari 2018 bestämde han sig för att stanna i London, men sedan början av mars i år har han inte spelat en minut för klubben.

Tränaren Mikel Arteta fortsätter att hävda att petningarna endast grundar sig i taktiska beslut. Men nu slår Özil-lägret tillbaka. Hans agent Erkut Sogut har gjort en intervju med ESPN där han kräver en förklaring från den spanska tränaren.

– Arsenal-fansen måste få en förklaring. Inte att Arteta säger att ”han har misslyckats med Özil”. Han har inte misslyckats med Özil. Han har snarare misslyckats med att vara rättvis, ärlig och transparent samtidigt man borde behandla en spelare som har kontrakt och är lojal med respekt, säger agenten.

”Har inte behandlats rättvist”

– Varje person utanför vet att Özil inte har behandlats rättvist. Han har inte gett honom en chans där här säsongen. Om man fortsatt är under kontrakt så borde spelaren ha en möjlighet att stanna och kämpa för en plats i laget. Så har det inte varit i Özils fall, fortsätter Sogut. 

Arsenal har nekat att kommentera agentens citat när ESPN har kontaktat klubben. I ett långt inlägg på sociala medier under veckan kommenterade däremot Mesut Özil petningen. 

”Det här är svårt för mig att skriva. Sen jag skrev på ett nytt kontrakt med Arsenal 2018 har jag försökt vara lojal. Tyvärr har klubben inte varit detsamma mot mig, vilket har gjort mig ledsen. Jag har märkt att det är svårt att få lojalitet i dag. jag har alltid försökt vara positiv vecka till vecka i förhoppning att det dyker upp en chans som tar mig tillbaka till spelartruppen. Det är därför jag varit tyst hela tiden. Innan coronapandemin bröt ut var jag nöjd med min utveckling under Arteta. Mina prestationer har varit bra”, skrev 32-åringen.